144 Hz 1 ms vs 4 ms

Şayet 4 ms alacak olursanız yani madem hızdan vazgeçiyorsunuz IPS panellere göz gezdirebilirsiniz. En azından görsel zevkiniz artar. Böyle bir gayeniz yoksa, rekabetçi oyunları seviyorsanız ve bütçede zorlanmıyorsa1 ms seçeneği alıp alışkanlışınızı değiştirmeyin derim.

1ms 75 Hz monitörümü sattığım için şuan bende va panelli 4ms monitörlere razı hale geliyorum. Ama online oyunda oynadığımdan(apex) acaba bana rahatsızlık verir mi diye kararsızım. Va paneller tn e göre daha iyi görüntü kalitesi sunar diye ms den feragat ediyorum. Çünkü internet kafede görüntüsü daha güzel gelen bir panelde oynadığımdan şuan ms bana sıkıntı çıkarır mı bilmiyorum.

Bence farkı hissetmezsiniz. Deneyimleme şansınız olursa 4ms deneyin ama fark etmezsiniz bence. Ama 4ms alıyorsanız IPS veya VA panel bir ekran alın derim. Madem 4ms alıyoruz, IPS alalım gözümüz şenlensin.

IPS panellerde siyah tarafta çok sıkıntı oluyormuş ve va panellerde tn-ips ortası bir performans verdiği için ben şuan Va daha yakınım. Ama işte bu seferde ms artıyor ve ben 1ms tn den geçiş yapacağım.

IPS panellerde siyah tarafta çok sıkıntı oluyormuş ve va panellerde tn-ips ortası bir performans verdiği için ben şuan Va daha yakınım. Ama işte bu seferde ms artıyor ve ben 1ms tn den geçiş yapacağım.
1 ms TN panelden geçiş yapacaksanız eğer ve kullandığınız monitörde gölgelenme sorunu yok ise rahatsız edebilir. Hardcore bir fps oyuncusu iseniz yine tn panel almanızı tavsiye ederim. Biraz daha görüntü kalitesi olsun, hikayeli oyunlardan daha çok zevk alayım derseniz VA panel hem görüntü kalitesi olarak TN kadar üzmez hemde performanstan geri kalmazsınız. Şu an kullandığım monitör 1ms 144hz Asus VG24VQ ve çok memnunum ancak bir eksiğinin olduğunu hissediyorum. Önceden IPS ekranı olan laptobumdan bariz bir şekilde renkler daha soluk.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı