144 Hz 1Ms Monitör tavsiyesi

Hangisi Daha İyi?

• ASUS VG248QE

Oy: 10 35,7%
  • AOC G2460Pqu

Oy: 1 3,6%
  • BENQ 2430T

Oy: 14 50,0%
  • AOC G2460PG

Oy: 3 10,7%

• Oy verenlerin toplamı
    28

melihaktaş

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar r9 390x ekran kartıma monitör tavsiyelerinizi bekliyorum. Birkaç monitör araştırdım:
  • ASUS VG248QE FİYAT:1300-1500
  • AOC G2460Pqu FİYAT:1200-1300
  • BENQ 2430T FİYAT:1500-1600
  • AOC G2460PG FİYAT: (Amazon 400$)
Evet arkadaşlar en düşük fiyatlarını yazdım, sizin önerileriniz hangisidir, sebebi ile birlikte açıklarsanız sevinirim. En sondaki AOC G2460PG monitörü araştırmadım, fakat 1MS 144 Hz sanırım. Sizin tavsiyelerinizi bekliyorum, ciddi alacağım arkadaşlar dayanaklı ve bilgili kişiler yazarsa sevinirim.

Dipnot: Kullanım amacı CS:GO

Arkadaşlar uzun süreli detaylı araştırmalarım sonucu bir kaç monitör daha inceleme fırsatım oldu bunları da seçeneklere eklemek istiyorum.
  • ViewSonic VG2401mh
  • Eizo FG2421
  • ACER GN246hlb

Arkadaşlar kimse yardım etmediği için öncelikle kendi çapımda az da olsa monitörleri süzgeçten geçirdim. İyi mi yaptım kötü mü bilemiyorum, ama şöyle bir karara vardım. Yanlışım varsa düzeltin.

1- GN246hlb monitörün ergonomisini beğenmediğim için eledim.
2- Eizo FG2421 gerçekten güzel bir monitör 240 hz ile harikalar yaratıyor fakat pahalı.
3- ASUS VG248QE extra masraf eklenilerek g-sync çipi takılabiliyor fakat NVİDİA teknolojisi ile kullanılıyor.
4- AOC G2460Pqu üzerinde 2.0 usb bulunması ve ses sisteminin diğer markalara göre kalitesiz olması.
5- AOC G2460PG Fiyat etiketi gerçekten pahalı bunu direk elemek zorunda kaldım.
6- BENQ 2430T Yine fiyatı yüksek olduğu için eliyorum. Ama alacağın en iyi monitör derseniz yarın sipariş verebilirim.
7- BenQ xl2420z, BenQ 24 XL2420T, BENQ 24 XL2411Z bunları araştırdım fakat ingilizcem yeterli olmadığı için net bir eleme yapamadım önerileriniz içinde ise değerlendirilebilir. (bu monitörler de g sync kullanılıyor mu anlamış değilim)

Cs- go için yazık bence bunlara bu kadar para vermek. Başka oyunlarda oynarım dersen 4k monitör al daha iyi bence.
Saygı duyuyorum fakat 4k yerine 144 hz tercihim sorularıma cevap geldiği takdirde karar vereceğim. CS:GO diye nitelendirme FPS tarzı dersek daha doğru olur.

Hayır ekran kartı felan deseniz neyse de mönitör markası sormayı da ilk defa görüyorum:)
Görünüş açısından hangisi iyiyse onu alın bence. Fiyatı ne kadar fazlaysada o kadar kalite artar diye düşünüyorum. Zaten yeterince karşılaştırma yapmışsınız alın birini işte:D

Az bir para vermiyoruz kendi çaplarında iyileri, kötüleri, ergonomisi, renk ayarları, kontrast, input lag süreleri vs. uzayıp gidiyor. Neden paramı boşa harcayım? Kendim için en uygun ve ekran kartımla sorunsuz bir biçimde kullanılabilir özellikleri olan bir monitör seçmek adına bu konuyu açtım. Umarım yardımcı olurlar.

Hocam 24" için birşey diyemeyeceğim ama imzamda yazılı olan sistemle BenQ 27" xl2720z model 144Hz 1ms monitör kullanıyorum. Performansı harika. Belki kafanızda bir fikir oluşturabilir.

2 hafta kadar oldu Asus vg248qe aldım. Amazon'dan aldım. Hepsi ayni işi yapıyor burada size kalan extralar. Görüntü işlevsellik vs.
Fazlasıyla memnunum. USB girişleri vs hiç önemli değildi benim için. Zaten kasamin önünde var USB giris monitorde olması birşey anlam ifade etmedi.
Amacınız görsellik ve islevsellik ise Benq 2430t öneririm. Ama 144hz 1 ms işini iyi bir şekilde yapsın yeter derseniz Asus alın keyfinize bakın. Asus Amazon'dan almani tavsiye ederim fazlasıyla uyguna geliyor. Benq fiyat uygun değil zaten Türkiye ye gelişide yok.
Aklına takılan sormak istediğin birşey varsa sorabilirsin. :)

Teşekkür ederim yorumun için amazondan alma şansım yok maalesef, Türkiye şartlarında değerlendirilerek seçim yapacağım. Asusu kötülemek istemem, fakat çıkış tarihinin üzerinden baya bir zaman geçtiği için, günümüz teknolojisine ayak uyduran ve yeni teknolojiler barındıran monitörler mevcut. Birçok konu takip ediyorum ve bunların birçoğunda ASUS vg248qe monitörün renk sorunlarından bahsediliyor. Ergonomisine diyecek lafım yok ama içindeki kullanılan malzeme çok basit bir şekilde montajlanmış bunun yanında ses sistemini inceleme fırsatım olmadı, usb 3.0 mevcut olan monitörler varken neden bunu bu sebeplerden ötürü seçmek doğru olur oda cabası o yüzden elediklerim arasında mevcut. Bu arada amazondan ne kadar fiyata maal oldu açıklarsanız ilgili arkadaşlarıma yardımcı olur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı