144 Hz FreeSYNC Oyuncu Monitörü Tavsiyesi

Berke G.

Hectopat
Daha fazla  
Birkaç haftadır araştırıyorum 144 hz olsun, Free-SYNC olsun, Display porttan bağlayayım diye. Neyse 3 model buldum:

ASUS 24" MG248QR 1ms 144Hz Full Hd HDMI+DP FreeSync Gaming Monitör
SAMSUNG 23,5" LC24FG70FQMXUF 1ms(MPRT) 144Hz Quantum Dot Curved MONİTÖR
VIEWSONİC 24" XG2401 144HZ PROFESYONEL GAMING MONİTÖR

Bu 3 model arasında kaldım indirime girdiğinde almayı düşünüyorum. Asu'sun olumsuz yorumlarından sonra Samsung'un bu modelini önerdiler, fakat standını hiç beğenmedim ve Quantum Dot teknolojisine pek güvenemiyorum. Biraz daha araştırdıktan sonra Viewsonic'in modelinin de kaliteli olduğunun kanısına vardım bu 3 model arasında gerçekten çok kararsız kaldım. RX 570 model ekran kartı kullanıyorum. Kullanıp tecrübe eden arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Eğer önerebileceğiniz başka modeller de var ise bütçem 1800 TL'ye kadar çıkabilir

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hangi paneli istediğinize karar vermelisiniz. Asus ve Viewsonic modellerinde TN, Samsung modelinde ise VA panel kullanılmıştır. TN panel istiyorsanız Viewsonic çok iyi bir seçim olacaktır. Ancak VA panellerde renkler çok daha canlıdır, görüntü açısı çok daha fazladır; tam karşısında durmuyorsanız renkler soluk gözükmez, 3 kat daha fazla kontrast vardır, siyahlar siyah, beyazlar beyaz gözükür. Ancak VA panellerde genel olarak ghosting (hayaletlenme) sorunu görülmektedir ve Samsung bunu aşmak için elinden gelenin en iyisini yapıyor. İndirim bekleyecekseniz beğendiğiniz modelin yeni modeli de var, henüz 24" olanı Vatan'a gelmemiş ama yakında gelecektir.

http://www.vatanbilgisayar.com/sams...ms-mprt-144hz-quantum-dot-curved-monitor.html

Öncelikle hangi paneli istediğinize karar vermelisiniz. Asus ve Viewsonic modellerinde TN, Samsung modelinde ise VA panel kullanılmıştır. TN panel istiyorsanız Viewsonic çok iyi bir seçim olacaktır. Ancak VA panellerde renkler çok daha canlıdır, görüntü açısı çok daha fazladır; tam karşısında durmuyorsanız renkler soluk gözükmez, 3 kat daha fazla kontrast vardır, siyahlar siyah, beyazlar beyaz gözükür. Ancak VA panellerde genel olarak ghosting (hayaletlenme) sorunu görülmektedir ve Samsung bunu aşmak için elinden gelenin en iyisini yapıyor. İndirim bekleyecekseniz beğendiğiniz modelin yeni modeli de var, henüz 24" olanı Vatan'a gelmemiş ama yakında gelecektir.

SAMSUNG 27" LC27FG73FQMXUF 1ms(MPRT) 144Hz Quantum Dot Curved MONİTÖR

144 hz de ghosting osla da çok sorun yaşıyacağımı sanmıyorum free sync destekli olduğundan güzel bir seçim olabilir diye düşünüyorum. Bir de 1 ms(mprt) yazılmış bu mrpt nedir bir fikriniz var mı?

Moving Picture Response Time olarak geçiyormuş. bir sahnede hızlı hareket eden objelerin hareket bulanıklığı (motion blur) süresini ölçmek için kullanılan bir standartmış. Samsung birçok VA panelde bu sürenin 4-6ms arasında olduğunu söylüyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı