144 Hz için HDMI vs Display Port

Lovestorry42100

Decapat
Katılım
20 Ekim 2018
Mesajlar
153
Çözümler
1
Arkadaşlar AOC 2460PF modelinde bir monitörüm mevcut elimde DP ve HDMI kablosu var. HDMI ile 120 Hz alıyorum fazlasını vermiyor. DP ile 144 Hz alıyorum fakat Viewsonic markalı 144 Hz kullanan arkadaşım HDMI ile 144 Hz alıyor. HDMI daha iyi görüntü veriyor diyorlar. Ne kadar doğru? Ben mi HDMI almam gerekiyor onun mu DP alması gerekiyor? HDMI alırsam 144 Hz için nelere dikkat etmem gerekli ya da DP alırsa arkadaşım nelere dikkat etmeli? Kafamız karışık anlayan arkadaşlar bilgi verebilirler mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI ile 144 alması için hangi versiyon HDMI standardı var ona bakmak lazım.
hdmi-png.290250
 
Hayır, görüntü olarak 1080pde HDMI ve Display Port arasında fark olmaz. Elinizdeki HDMI kablosu belli ki 120 Hz ile sınırlı, ya arkadaşın tablosuna göre 144 hz destekleyen bir HDMI kablo alacaksınız, ya da DP kablonuz ile mutlu mesut devam edeceksiniz ki, olması gereken de bu. Dediğim gibi görüntü olarak bir fark olmaz. İkisiyle de 120 Hz'de aynı görüntülere bakın, bir fark var mı kendiniz karar verin.
 
Display Port daha ileri bir teknoloji. İkisinin de aktardığı görüntüler aynı(Hertz farkı yoksa eğer). O yüzden DP'de kalmanı tavsiye ederim, boşuna kablo alma.
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim bende DP ile iyi olacağını düşündüğüm için arkadaşa önerdim oda o zaman HDM çıkarıp DP alsın ben bu şekilde devam DP ve HDM herhalde freesync gsync gibi şeylere etki etmez diye düsünüyorum.
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim bende DP ile iyi olacağını düşündüğüm için arkadaşa önerdim oda o zaman HDM çıkarıp DP alsın ben bu şekilde devam DP ve HDM herhalde freesync gsync gibi şeylere etki etmez diye düsünüyorum.

HDMI Free-Sync to G-Sync olayını desteklemiyor mesela. Sadece DP'de oluyor bu olay.
 
Hayır, görüntü olarak 1080P'de HDMI ve DisplayPort arasında fark olmaz. Elinizdeki HDMI kablosu belli ki 120 Hz ile sınırlı, ya arkadaşın tablosuna göre 144 Hz destekleyen bir HDMI kablo alacaksınız, ya da DP kablonuz ile mutlu mesut devam edeceksiniz ki, olması gereken de bu. Dediğim gibi görüntü olarak bir fark olmaz. İkisiyle de 120 Hz'de aynı görüntülere bakın, bir fark var mı kendiniz karar verin.

Benim monitör 144Hz ve 2K. Yine DisplayPort daha mı mantıklı?
 

Geri
Yukarı