144 Hz monitör önerisi

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar 144 Hz monitor almayi planliyorum. 2 model arasinda kaldim. Bir modelde tepkime süresi 4 ms fakat Freesync destegi mevcut. Direkt modelde ise tepkime süresi 1 ms. Ben bu farki gözümle anlayabilir miyim? Sizce hangisini almaliyim? Monitörler bunlar:
  • Rampage Bright RM-61 24inç Led 144Hz 1ms Curved Oyuncu Monitörü 1.499,00 TL yerine 1.219,99 TL
  • 23.6 ACER ED242QRAbidpx FHD AMD FreeSync LED 4MS 144HZ 250 NITS H 1.304,00 TL yerine 1.156,99 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Rampage nedir dostum? Öyle bir hurdaya 1.200 TL gömülür mü?

Anladığım kadarıyla 1.200 - 1.300 TL civarında bütçen var.

Bunu alabilirsin: https://www.hepsiburada.com/viewson...ync-fhd-curved-oyuncu-monitor-p-HBV00000F4VYS
Bu da olabilir hocam. Oneriniz icin tesekkür ederim. Malum ögrenciyim. Acer fiyat olarak cazip geldi bana. Tek takıldığım 4ms olması bunun farkını görür müyüm ?
O fiyat Rampage'e verilmez.

Önerebilirim.
Hocam Acer marka olanı 1150 TL suanda arada 200 TL fark var ki bu benim icin önemli. 4 ms eger beni rahatsiz etmeyecekse onu almayi düşünüyorum.

@Ömer_Engin

Görürsün dostum. Ghosting kendini belli eder. Ek olarak o modeli deneyimleme fırsatım olmuştu ve ghosting bariz belliydi.
Cok tesekkur ederim hocam. O zaman viewsonic olani zorlayacam artık. :) Rampage secmemin nedeni freesync ı çok gerekli görmemem. Daha önce 144hz deneyimledigim oldu internet cafelerde. Freesync kullanmamama ragmen tearing falan görmedim. Rampage samsung VA panel kullaniyormus bu da hosuma giden ozelliklerden oldu. Bu markayi neden bu kadar gömdünüz ? :)

@Ömer_Engin

FreeSycn olsa da olmasa da 144Hz olan bir monitör, 144Hz'dir. FreeSycn olayı, 144FPS'i geçtikten sonra devreye sokulacak bir şeydir.

Yani bir monitör 144Hz ise ve FreeSync destekliyse, 144FPS'in üzerine çıkmadıktan sonra, FreeSync kullanmasan bile yırtılma göremezsin.

Rampage, en kral paneli de kullansa tercih edilecek bir marka değil. Müşteri desteği ve memnuniyeti berbat.

@Ömer_Engin

FreeSycn olsa da olmasa da 144Hz olan bir monitör, 144Hz'dir. FreeSycn olayı, 144FPS'i geçtikten sonra devreye sokulacak bir şeydir.

Yani bir monitör 144Hz ise ve FreeSync destekliyse, 144FPS'in üzerine çıkmadıktan sonra, FreeSync kullanmasan bile yırtılma göremezsin.

Rampage, en kral paneli de kullansa tercih edilecek bir marka değil. Müşteri desteği ve memnuniyeti berbat.

Freesync dediğiniz bildigimiz VSYNC açmak-kapatmak gibi birşey mi ? Eğer öyleyse ben her zaman VSYNC kapatıyorum. Çünkü 60hz monitörüm var ve sabitlendiğinde mouse ve klavyemde nedense bir gecikme oluşuyor ama kapatırsam akıcı şekilde kullanabiliyorum.

VSync, oyundaki FPS'i monitörünün Hz'ine sabitleyen bir sistem ve yırtılmaları engelliyor. FreeSync (AMD) ve G-Sync (Nvidia) gibi sistemler ise oyundaki FPS'te, monitörün Hz oranını aştığında görüntü yırtılması olmaması için monitör ile ekran kartını senkronize ediyor.

@Ömer_Engin

Hocam 170 civari FPS almama ragmen yirtilma goremedim. Freesync benim icin input lag olmaksizin FPS 144 sabitlemek gibi bisey.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı