144 Hz ve üstü sorunsuz monitör tavsiyesi

Bütçe
2000

Melihh35

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar forum üyeleri, Asus VG24VQ modeli vardı. Ölü pikselden iade talebi oluşturdum. Sonucu bekleyene kadar monitör araştırmasına girdim. 1-2 hafta sürem var.

Bütçem 2000TL çok iyi sorunsuz bir monitör olursa fiyatı biraz daha arttırabilirim. Ekran kartım RTX2060
Kullanım amacım: Oyun, film, dizi ve kodlama için kullanacağım. Bana oyun oynarken ve film izlerken sıkıntı vermesin yeter

Monitörden beklentilerim şunlar;
  • 144Hz veya üzeri
  • Ghosting olmaması
  • Işık sızması olmaması
  • Flickering sorunu olmaması
  • Max 24 inc
  • 1 ms olayı çok önemli değil Gerçek GtG monitörler çok pahalı
    bunların olduğu monitörler bakıyorum. En önemli nokta Ghosting olmaması, ışık sızması olmaması.
Gözüme çarpan monitörler. Bu monitörleri kullanan arkadaşlar Ghosting, ışık sızması gibi durumları gerçekten objektif şekilde yazarlarsa çok iyi olur.
  • Viewsonic XG2405 IPS (Bu monitörde ghosting yok diyorlar ancak Işık sızması denilen olay varmış.)
  • ASUS VG249Q IPS (Bu monitörü tam bilmiyorum araştırmadım vatan bilgisayarda görüp orada Ghosting testi için ekranı koyu gri yapıp mouse ile test ettiğimde yok gibiydi. Bu monitörü kullananlar varsa tüm detayları yazarsanız sevinirim.)
  • LG 24GN650-B 23.8 (Bu monitörü gördüm bunun satışı güvenilir sitelerde stokta yok. Ghosting ve ışık sızması olayını çok görmedim kimse tam net bir bilgi vermemiş)
Toparlayacak olursam. Belirtmiş olduğum monitörlere sahip arkadaşlar bahsettiğim (Ghosting, ışık sızması, flickering vb) problemlerin olup olmadığı konusunda net bilgileri bizlerle paylaşırsa iyi olur.
Bu söylediklerimin dışında (Ghosting, ışık sızması, flickering vb) sorunlarının olmadığı monitör tavsiyelerinizi yazınız.

Bir sorum da şu olacak, genelde TN haricinde VA paneller önerilir Ghosting'in az olması için ama bu baktığım 3 monitörde IPS ve ghosting olayı neredeyse yok gibi. Bunu açıklayacak var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Size tek tavsiyem ViewSonic almayın. Onun dışında arkadaşlar önerecektir zaten. Forumları şöyle bir gezin bakın problemli monitörlerin çoğunluğu bu markaya ait. Bende de bir tane var aldıktan 3-4 ay sonra başladı sorunları. Benzer problemlere baktım. Servise yollamışlar çözülememiş. O zaman ne anladım bu servisten.

ViewSonic XG2405.

Kullanıyorum 2 ay oldu 2000TL iken almıştım Vatan PC'den şu an fiyatı daha düşük olması gerek.
Fiyatını hakettiğini düşünüyorum ışık sızmasından kastın köşelerden sızmasıysa kesinlikle yok ama dümdüz siyah bekleme ekranı geldiğinde siyah açık renkli gözüküyor.
Ghosting var evet ama fark etmen çok olanaksız.
Yarı profesyonel CS:GO oyuncusuyum beni kötü etkileyen tek yanı 1ms moda aldıgımda parlaklık düşüyor fakat monitörün ayarlarından kontrastı ve brighnesti açtığında düzeliyor biraz.

Size tek tavsiyem ViewSonic almayın. Onun dışında arkadaşlar önerecektir zaten. Forumları şöyle bir gezin bakın problemli monitörlerin çoğunluğu bu markaya ait. Bende de bir tane var aldıktan 3-4 ay sonra başladı sorunları. Benzer problemlere baktım. Servise yollamışlar çözülememiş. O zaman ne anladım bu servisten.
Valla adam akıllı monitör yok piyasada bir tane aldım işte ölü piksel çıktı. AOC araştırıyorum daha beter. Başka markaya bakıyorum o ondan beter filan böyle saçma bir döngü var. 2 kusur para veriliyor bunlara hepsinde bir sorun var şaka gibi.
Hiç sorunsuz değil de. En az sorunu olanı almak derdim.

Kullanıyorum 2 ay oldu 2000TL iken almıştım Vatan PC'den şu an fiyatı daha düşük olması gerek.
Fiyatını hakettiğini düşünüyorum ışık sızmasından kastın köşelerden sızmasıysa kesinlikle yok ama dümdüz siyah bekleme ekranı geldiğinde siyah açık renkli gözüküyor.
Ghosting var evet ama fark etmen çok olanaksız.
Yarı profesyonel CS:GO oyuncusuyum beni kötü etkileyen tek yanı 1ms moda aldıgımda parlaklık düşüyor fakat monitörün ayarlarından kontrastı ve brighnesti açtığında düzeliyor biraz.
Işık sızması: Siyah ekranlarda beyazlaşma olur genelde, Ghosting zaten neredeyse tüm monitörlerde var ancak göz çarpmaması önemli masa üstünüzü gri yapınca mouse hareketlerinde arkasında iz kalıyor mu ?

AOC C24G1. 1 yılı aşkındır kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım. Az önce ghosting testini de ölü piksel testini de yaptım bir sıkıntı yok.

AOC markasında da ölü piksel sorunu çok diyorlar ya. Bakacağım ama araştırıcam açıkta bulursam da test edeceğim

Sizde bu model mi var ?
Bu modelde ghosting ve ışık sızması IPS glow olayı nasıl biliyor musunuz?
Bende bu modelden yok, bu model her platformda sıkça öneriliyor. Ghosting yaşayan çok nadir insan var. Işık sızması olayı da standart olarak diğer monitörlere göre daha az yaşanıyormuş.

Bende bu modelden yok, bu model her platformda sıkça öneriliyor. Ghosting yaşayan çok nadir insan var. Işık sızması olayı da standart olarak diğer monitörlere göre daha az yaşanıyormuş.
Anladım hocam sağolun. Keşke kullanan arkadaşlar gelip yorumlasalar. Ghosting bir kişide olup diğerinde olmayan bir şey değil aslında farketmemiştir. Az oranda olsun yeterli aslında göze batmasın. Her monitörde var 1ms GtG olmadığı sürece.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı