1440p ve en az ghosting içeren monitör önerisi

Makaleler
1
Yer
Adana
Şu an 144 hz 1080p VA bir panel kullanıyorum. Özellikle FreeSync açıldığında düşük yenileme hızlarında göze batan bir ghosting oluyor. Monitörde 1 ms MPRT modunu açmak için bile ekran parlaklığının kısılması gerekiyor. Bu durumdan kurtulmak için; 1440p ve IPS monitör önerisi bekliyorum. Ghosting için TN panellerin her zaman daha iyi olduğunu biliyorum ancak görüntü kalitesinden de ödün vermek istemiyorum. O yüzden bana ghostingi en en en az şekilde gösterecek bir IPS panel lazım. Bütçem 10-15k arası ama siz beğendiğiniz monitörleri göz gezdirmem için atabilirsiniz. Herkese iyi günler dilerim.

Not: İşlemcim 5600x olduğu için 144 hz veya daha yüksek yenileme hızları daha uygun olacaktır.

Evet 27 inç olursa daha iyi olur eklemeyi unutmuşum.

Sana birkaç monitör sunuyorum.
AGON bu AOC'un üst segment monitörlerindendir. Değişik bir tasarıma sahip. Fakat Premium bir monitör.
MSI her şeyiyle mükemmel bir monitör. Eksikliği ise QD modelinin stokta olmaması ve ölü piksel çıkma ihtimaline karşı sağlam bir garanti almak.
Son olarak hep önerdiğim Dell S2721DGFA 27" 165Hz 1ms HDMI FreeSync Nano IPS QHD LCD Gaming Monitör - Gaming.Gen.TR iki gözümün çiçeği Dell.

Sana birkaç monitör sunuyorum.
AGON bu AOC'un üst segment monitörlerindendir. Değişik bir tasarıma sahip. Fakat Premium bir monitör.
MSI her şeyiyle mükemmel bir monitör. Eksikliği ise QD modelinin stokta olmaması ve ölü piksel çıkma ihtimaline karşı sağlam bir garanti almak.
Son olarak hep önerdiğim Dell S2721DGFA 27" 165Hz 1ms HDMI FreeSync Nano IPS QHD LCD Gaming Monitör - Gaming.Gen.TR iki gözümün çiçeği Dell.
Konuda eklemeyi unuttuğum diğer özellik de Freesync idi. O yüzden MSI monitörü atlayarak diğerlerine bakacağım. Öneriler için teşekkürler.

Önerdiğiniz DELL monitöru ilk defa inceledim. Daha önce hakkında bu kadar yüksek pozitif yorum oranı olan monitör pek görmedim. 2 yıllık olması ve fiyatının bayağı uygun olması beni şaşırttı. Sizce yeni çıkan modellerden eksiği vs. var mı? @Saint Lucia

Son düzenleme:
Önerdiğiniz Dell monitöru ilk defa inceledim. Daha önce hakkında bu kadar yüksek pozitif yorum oranı olan monitör pek görmedim. 2 yıllık olması ve fiyatının bayağı uygun olması beni şaşırttı. Sizce yeni çıkan modellerden eksiği vs. var mı?

Hayır dostum yok. Bu ürün kasım ayı indirimlerine kadar stoklara gelmedi. Sonra gelip aynı hafta bitti. O zamandan beri tek tük geliyor ve bitiyor. Ben şu monitörü alamayıp üzülen şu forumda en az 10 kişi sayarım.
Bak mesela bu monitör için bir konuşmamız.

Hayır dostum yok. Bu ürün kasım ayı indirimlerine kadar stoklara gelmedi. Sonra gelip aynı hafta bitti. O zamandan beri tek tük geliyor ve bitiyor. Ben şu monitörü alamayıp üzülen şu forumda en az 10 kişi sayarım.
Bak mesela bu monitör için bir konuşmamız.
Hocam bir de gaming.gen başlığa LCD yazmış. Bu monitör LCD mi gerçekten yoksa LED de yanlış mı yazılmış? Fiyatı bana bayağı uygun geldi yorumlar da iyi sanırım alacağım bunu.

Hocam bir de gaming.gen başlığa LCD yazmış. Bu monitör LCD mi gerçekten yoksa LED de yanlış mı yazılmış? Fiyatı bana bayağı uygun geldi yorumlar da iyi sanırım alacağım bunu.

Hocam bak içini rahatlatmak için Dell'in sayfasından paylaşıyorum.
Zaten istediğin yanıtı göreceksin. 😉

Peki sizce güncel piyasa durumunu göz önünde bulunduracak olursak fiyatı 10 üzerinden ne derece iyi? Bana diğer monitörlerle karşılaştırınca çok iyi geldi ama ürünün piyasasını takip etmedim yeni öğrendiğimden dolayı. Siz sanırım hakimsiniz.

Bir de işin içinde satıcı güvencesi de var tabi. Daha önce hiç gaming.gen.tr'den alışveriş yapmadım. Ölü piksel çıkarsa iade edebilir miyim hiçbir fikrim de yok açıkçası.

Hocam bayadır 2k monitör araştırıyorum piyasada aşırı kıtlık vardı şansa bunu gördüm hiç düşünmeden satın aldım şimdi. Satın aldıktan sonra sormak garip oluyor ama her monitörün eksik ve güzel tarafı oluyor bu monitörde sıkıntı yaratacak bir şey var mı. 2k 144hz ips g-sync monitör arıyordum bu monitörde aradığım tüm özellikler mevcut ve stokta çok kalmayacak gibi duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı