1440x900'e ekran kartı önerisi

KeiY

Hectopat
Katılım
20 Haziran 2014
Mesajlar
67
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba kolay gelsin
Bir yakınıma kasa toplayacağız ,

Harddisk mevcuttur.

1- Güç kaynağını abartmış mıyım,bu sistem için ?
2-Anakart olarak 990fxa ud3 bakmıştım ilk olarak ama neredeyse 100tl bir fark olunca,bir de sanırım bu anakart yeni(msi gaming) msi gaming seçmek daha bir avantajlı geldi bana,sizlerin görüşü nedir acaba ?
3-Bir de alttaki notta belirttiğim gibi 19" bir monitör için r9 280x gereksiz midir ?
4-Diğer parçalarda da öneriye açığım fakat belirttiğim noktalarda durursanız çok mutlu olurum :)

@BilgisayarKurdu @Ali Güngör @Recep Baltaş hocam özellikle siz ve sizin gibi bilgili kişilerden öneriler bekliyorum, eminim ki daha önemli işleriniz var ve rahatsız ettiğim için özür dilerim :)



Şuan ki monitörü 19"(1440x900) 60mhz bir mönitör ,monitörünü ilerleyen zamanlarda değiştirmek istediği için daha farklı ya da daha düşük bir ekran kartı mı almalıyız acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1- Evet güç kaynağı abartılmış. R9 serisi AMD'nin en güncel ekran kartı serisidir ve güç tüketim değerleri gayet makul seviyelerdedir. Sadece güç kaynağına 250TL para bayılmak evet, kesinlikle abartı.
O paraya içerisinde 600W +80P güç kaynağı olan kasa alınıyor : Xigmatek Asgard 382

2- Anakart alınca görüntüsünden öte üzerinde hangi teknoloji ve parçaları barındırdığına bakmalısın. 970 + SB950 yani M5A97 gibi yakından tanıdığın anakarta yakın diyebiliriz.
Yinede güzel tercih, sıkıntı yok.

3- 19"'lik bir monitör için demeyelim de düşük çözünürlüğe sahip bir monitör için diyelim, daha doğru olur. Evet, o çözünürlüğe sahip monitörü kullandığın sürece daha kötü ekran kartları ile bile çok iyi değerler alınabilir.

Ancak bu demek olmuyor ki "Daha kötü bir ekran kartı alınmalı".
Alabildiğiniz en iyi ekran kartını almalısınız, kesinlikle ekran kartından kısmayın.

Güç kaynağı ve kasayı çıkartıp Asgard 382 ile değiştirin. FX3850 alabilirsiniz oradan gelecek para ile.
 
Değerli zamanınızı ayrıp ,yorum yaptığınız için teşekkür ediyorum.
1- İnternette gezinip baktıktan sonra güçkaynağını 700-750 alınması önerilmiş hep bende işi garantiye almak için böyle bir seçim yaptım,dediğiniz kasayı biliyorum ama sitenin sistem önerisi bölümünde zalman z3 ve haricen satılan bir güç kaynağı daha iyi olacaktır,hem kasanın içinde gelen fanlar açısından hemde kaliteli olması açısından diye düşündüm ama xigmatek asgard'ı tekrardan gündemime aldım + başka fanlar almak koşuluyla :)
2-Anakart veya diğer parçalarda görsellikten ziyade performans tercihim,kart seçimim yeni çıkan bir kart diye bildiğimden, o oldu ama daha uygun fiyata arada performans olarak fark yaratmayacak kart öneriniz varsa o da olur tabi ki .
3-Ekran kartını r9 280x olarak koruyorum o zaman :)

Son önerinizden dolayı şunu sormak istiyorum;
İşlemci soğutucusu şimdilik alınmayacak,asgard 382 de gelen fan sayısı zalman z3 den daha az. Bu ısınma problemi yaşatır mı bana ve güç kaynağına gelirsek, O.C. yaptıktan sonra beni yarı yolda bırakır mı ?

Tekrardan teşekkür ediyorum :)
 
R9 285 yeni Tonga mimarisine sahip olduğu için daha iyi bir tercih. Bir de şu sıralar indirimdeydi bir değerlendirin derim. Güç kaynağınızı 750 yerine 650 Watt yapıp bir işlemci soğutucusu alsanız daha iyi edersiniz.
 
Son düzenleme:
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum,cezalı olduğum için cevap yazamamıştım.
Şunu sormak istiyorum,powercolor r9 285 inceleme videonuzu izlemiştim ve orada fanların çıkardığı sesten şikayetçi olmuştunuz,kafama takıldı gerçekten ses olayı bu konuda biraz aydınlatabilir misiniz ? Rahatsız edici bir ses mi ?
Bir de powercolor markası dışında tercih edilebilecek r9 285 kart var mıdır ?
Birde güç kaynağı öneriniz ne olur r9 285 ve yukarıda belirttiğim sistem için ?

@Ali Güngör
@GlawsReqaL
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı