144Hz monitörde Valorant hiç akıcı değil

İşletim sistemi
Windows 10

Astro

Hectopat
Yer
Akhisar
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, öncelikle başlıkta söz ettiğim üzere 144Hz bir monitöre sahibim. Fakat hiçbir oyunda sıkıntı yaşamaz iken Valorant'ta gayet belirgin bir şekilde cross gitmiyor, kaymıyor. Şöyle açayım biraz daha CS:GO olsun diğer FPS oyunları olsun sıkıntısız fakat Valorant'ta V-Sync'yi açmaz isem oyun akıcı değil açıkken bile kasıyormuş hissi var. Monitörümün 144Hz'de olduğunundan eminim FPS'im ise beklemede 350 oyunda 200 falan, arada bir Ryzen Master'dan overclock yapatığımda beklemede 500 oyunda 50 300 arası değerler alıyorum yani donanımsal olduğunu sanmıyorum. Tekrar vurguluyorum V-Sync açık iken gene normal ama ben V-Sync'siz kullanmak istiyorum malum gecikmeler yaratıyor. Ayrıca pencereli 1280x1024 falan kullandığım zaman sıkıntı yaratmıyor 300FPS akıcı oynuyorum. Fikirlerinizi saygı çerçevesinde bekliyorum.

Öncelikle sorunun devam ediyorsa gidip ekran kartı sürücünün beta olmayan son sürümünü indir bekle hemen kurma. Daha sonra DDU programını indir, sonra başlat > çalıştır > MSConfig > önyükleme > güvenli önyüklemeyi aç ve uygula tamam de yeniden başlattığın zaman güvenli modda başlatılmış olacak. DDU'yu yönetici olarak çalıştır oradan sürücüyü ekran olarak ve NVIDIA mi AMD mi onu seçeceksin. Sol üstte kurduktan sonra yeniden başlata tıkla. Ekran kartı sürücün tamamen silinecek ve yeniden güvenli mod başlayacak tekrar MSConfig'i açıp önyüklemeden güvenli önyükleme tiklerini kapat, uygula ve tamam dedikten sonra yeniden başlata tıkla. Yeniden başladıktan sonra Windows eskiden kullandığın eski sürücüyü kurmadan önce hızlı davran, başta indirmiş olduğun sürücüyü kur. Hiçbir ayar yapmadan oyuna gir, büyük ihtimal sorunun ortadan kalkacaktır. Bende öyle düzelmişti fakat NVIDIA Denetim Masası'ndan herhangi bir performans ayarı yapınca akıcılık gidiyordu bende ayar yapmadan akıcı oynama kararı verdim. Oyunda çok büyük optimizasyon sorunu var.
Kankam ben pc yi sattım ya biraz geç cevap verdin sanırım

Merhabalar, öncelikle başlıkta söz ettiğim üzere 144Hz bir monitöre sahibim. Fakat hiçbir oyunda sıkıntı yaşamaz iken Valorant'ta gayet belirgin bir şekilde cross gitmiyor, kaymıyor. Şöyle açayım biraz daha CS:GO olsun diğer FPS oyunları olsun sıkıntısız fakat Valorant'ta V-Sync'yi açmaz isem oyun akıcı değil açıkken bile kasıyormuş hissi var. Monitörümün 144Hz'de olduğunundan eminim FPS'im ise beklemede 350 oyunda 200 falan, arada bir Ryzen Master'dan overclock yapatığımda beklemede 500 oyunda 50 300 arası değerler alıyorum yani donanımsal olduğunu sanmıyorum. Tekrar vurguluyorum V-Sync açık iken gene normal ama ben V-Sync'siz kullanmak istiyorum malum gecikmeler yaratıyor. Ayrıca pencereli 1280x1024 falan kullandığım zaman sıkıntı yaratmıyor 300FPS akıcı oynuyorum. Fikirlerinizi saygı çerçevesinde bekliyorum.

Dostum monitör modelini bilmiyorum ama şu FreeSync G-SYNC çok gereksiz şeyler monitörün tepkisini geçiktiriyor giriş geçikmesini çok gereksiz. Monitöründe arka OSD panelini açıp bazı özellikleri deneyip açtınmı atıyorum response time Ultra moda alınız düşük giriş geçikmesi özelliği varsa onları açınız.

Dostum monitör modelini bilmiyorum ama şu FreeSync G-SYNC çok gereksiz şeyler monitörün tepkisini geçiktiriyor giriş geçikmesini çok gereksiz. Monitöründe arka OSD panelini açıp bazı özellikleri deneyip açtınmı atıyorum response time Ultra moda alınız düşük giriş geçikmesi özelliği varsa onları açınız.
Kankam mesajlar şuan mı geliyor anlamadım ama ben sattım pc yi diyorum laptopa geçtim kalanınlada telefon değiştim eyw yinede

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı