14600K tam güçte çalışmıyor

Kambala06

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Bundan 2 3 ay önce 14600k aldım ondan önce de 12400F işlemcim vardı ama FPS olarak pek bir şey değişmedi hatta 12400F daha fazla FPS veriyordu sanki stok fanla kullanıyorum. 14600k yı bu yüzden mi tam gücünü kullanamıyor yoksa BIOS'tan ayar mı yapmam gerek? Yoksa PSU gücü mü yetmiyor anlamadım. 4060 Ti var PSU 650W Thermaltake.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bundan 2 3 ay önce 14600k aldım ondan önce de 12400F işlemcim vardı ama FPS olarak pek bir şey değişmedi hatta 12400F daha fazla FPS veriyordu sanki stok fanla kullanıyorum. 14600k yı bu yüzden mi tam gücünü kullanamıyor yoksa BIOS'tan ayar mı yapmam gerek? Yoksa PSU gücü mü yetmiyor anlamadım. 4060 Ti var PSU 650W Thermaltake.
BIOS da işlemci ayarlarından ayar yapabilirsin.

Bu anakart yeterli gelmeyebilir.
14600K gibi bir işlemciyi tam güçte besleyeceğini sanmıyorum ancak bilen arkadaşlar bakalım ne diyecek.
Anakartınızda yeterli soğutma yok bence.
Bende de MSI Pro H610M anakart ve i5 14400F işlemci var ve işlemciyi yüksek watt ayarlarında kullanmak isteyince çok fazla ısınıyor bazı parçalar.
Soğutması iyi bir anakarta ihtiyacınız var.
@yusuf7878

BİOS üzerinden turbo ayarını açman lazım lakin kaldırır mı orası muallakta.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan açabilirsin.

BIOS üzerinden Turbo ayarını açman lazım lakin kaldırır mı orası muallakta.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan açabilirsin.

Bu anakart destekler demişlerdi ama bu Turbo modunu açarsam sisteme zarar verir mi yoksa sadece işlemciye mi zarar verir çünkü stok fan mevcut şu anda sistemimde.

Bu anakart destekler demişlerdi ama bu Turbo modunu açarsam sisteme zarar verir mi yoksa sadece işlemciye mi zarar verir çünkü stok fan mevcut şu anda sistemimde.
Stok fan varsa açmayın tabii ki. Kaldırmasının mümkünatı yok. Hatta açıksa kapatın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı