14900K CPU 100 dereceyi görüyor

FioraGallagher

Centipat
Daha fazla  
RAM
gskill-64gb-2x32-trident-z5-rgb-silver-6400mhz-
Anakart
gigabyte-z790-aorus-elite-ax-ice
Intel 14900K. Dün bilgisayarı kapattığımda default 26 derece de her şey normal şekilde kapattım bilgisayarı. Bugün açtığımda ise işlemci direkt 100dereceyle çalışmaya başladı. Kasaya temas yok, yeri değişmedi veya herhangi bir ekstradan bir sorun teşkil eden bir şey olmadı. Sıvı soğutmanın işlemciye temas eden yerini çıkardım. Termal macununu temizleyip tekrardan termalledim. Soketleri iyice oturdu, soketlerde bir problem yok kontrol ettim. İşlemci buz gibiydi en son iyice soğuduğundan emin oldum. Tekrardan açtım ve sorun düzelmedi. BIOS resetledim gene düzelmedi.

İşlemciyi söküp taktım gene düzelmedi. Sıvı soğutmada bir sıkıntı olabileceğini düşünüyorum ama pump yapıyor elimle dokunduğumda hissediyorum sıcak gidişi soğuk gelişi. Kafayı 3 kere söküp taktım macunu her seferde yeniledim en baştan. Temas problemi olabileceğini düşünmüyorum. Elimle de bastırıyorum açtıktan sonra değişmiyor. BIOS girip değere bakıyorum direkt 100e fırlıyor 10-10artış şeklinde.

@The Prodigy @ProximusTwo

Son düzenleme:
soğutucunuz işlemciye temas ediyor mu? tekrardan montaj yaptım demişsiniz.
ya da soğutucunuzun pompalama kısmı doğru çalışıyor mu?
cpu kolay kolay bozulan bir ürün değil ama çok nadiren olabiliyor.
ya da soğutucunuzda bir problem olabilir.
başka bir sistemde deneme şansınız oldu mu hiç?

Başka sistemde deneme şansım yok. Muhtemelen pompa da sorun var. İşlemcinin voltajından çalışma prensiplerinin hepsi normal gözüküyor. Sıvı soğutmayı garantiye yollayıp dönüş sağlaycağım.

Arkadaşlar ürünü Gençer Gaming'ten almıştım. İletişime geçtim. Direkt ürünü iade alıp yenisini göndericekler. Sağlam olduğundan iyice emin oldum. Başımı hiç ağrıtmadılar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…