15.000 TL bütçe ile sistem yükseltme

Bütçe
15.000 TL

nExann

Hectopat
Sistemim bu şekilde:
  • AMD Ryzen 5 3600 + AK400 hava soğutma.
  • Sapphire Pulse RX 6600 8 GB.
  • G.Skill Ripjaws 2x8 16 GB 3200MHz DDR4 RAM.
  • MSI B450 Tomahawk Max.
  • Corsair CV650 650W 80Plus Bronze.

Hikayeli oyunlar oynuyorum yukarıdaki sistemi en mantıklı şekilde nasıl yükseltebilirim? Aklımda RX 6700 XT gibi bir ekran kartıyla birlikte Ryzen 5 5600 almak var siz ne önerirsiniz? AM5 yükseltmeyi düşündüm fakat bütçem ekran kartına yetmiyor amacım ekran kartı değiştirmek. Bütçem maksimum 15000 TL. Ekran kartı ikinci el olabilir fakat pek güvenemiyorum nasıl kartın sağlam olduğuna emin olabilirim? Önerilerinizi bekliyorum.

İşlemci+RAM+anakart 5 bin TL'ye sattığını düşünürsek bütçen 20 bin TL'ye çıkar.

DDR5'e geçmek için 16-17 bin TL yetiyor başlangıç için. Ekran kartı seni bir süre daha idare edeceğini düşünüyorum.

İşlemci+RAM+anakart 5 bin TL'ye sattığını düşünürsek bütçen 20 bin TL'ye çıkar.

DDR5'e geçmek için 16-17 bin TL yetiyor başlangıç için. Ekran kartı seni bir süre daha idare edeceğini düşünüyorum.
Hocam parçaları satmak istemiyorum kardeşime vereceğim.

Anakartı bir tık daha düşürüp(A620 serisi) gibi anakart alarak 15000 TL'ye denk getirebilirsiniz.
Peki AM4 kalıp ekran kartını yükseltmek hata mı olur soketin daha kaç yıl gideri var çünkü 2 sene sonra bilgisayar oynayamayacağım sınavlardan dolayı. 144Hz 1080p monitöre sahibim benim amacım hikayeli oyunları akıcı bir şekilde birkaç sene rahat oynayabileyim ondan sonrası pek önemli değil. AM5 geçersem ekran kartını en az 1 yıl daha kullanmak zorunda kalacağım teşekkür ederim.

Peki AM4 kalıp ekran kartını yükseltmek hata mı olur soketin daha kaç yıl gideri var çünkü 2 sene sonra bilgisayar oynayamayacağım sınavlardan dolayı. 144Hz 1080p monitöre sahibim benim amacım hikayeli oyunları akıcı bir şekilde birkaç sene rahat oynayabileyim ondan sonrası pek önemli değil. AM5 geçersem ekran kartını en az 1 yıl daha kullanmak zorunda kalacağım teşekkür ederim.

Orasını bilemiyorum ama ben DDR5 geçerdim. RX6600 1 sene daha rahat şekilde idare edebilecek bir kart.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı