15.000TL İle Oyun İçin Sistem Toplama

Bu nasil sacmalik? Anakart ve islemciyi niye degissin? Sen kafandan atmissin aslinda. 1800X cok guclu bir islemci ve ilerideki bir suru ekran kartini darbogaz olmadan oynatacak. Anakart niye degisiyormus? Ayruca 850 W bir PSU alirsa hayli hayli ilerideki ekran ksrtlarina yeter. Artik teknoloji gelisiyor ayak uydurun. Ekran ksrtlsri gelisiyor tukettigi guc azaliyor. Sacmalamayin.

GTX 980 TI bir sistemim olsa su an guncelemem ben. Bu sene hala Ultrada oynatiyor akici halde. 6700K isa hala super guclu onu degismeye gerek yok. Yukarida da yazdigim gibi 2-3 senede bir gunceller ekran kartini. Bu sene 980 TI'i degismesine gerek yok 2018'de ise degisebilir.
Kardeş ban yiyeceğimi bildiğim için saygımı koruyorum ve 1800x 5 yıl sonra gtx1180ti(kafadan attım ekran kartını)onuda beslermi?Hemde adamlar çift 1080ti diyor.Onuda besler ama ilerde daha yüksek bir kartla sli yapılırsa onuda beslesinde göreyim.Buna göre düşün.

Ilerideki o kadar guclu kart icin SLI gereksiz tamamen. Su an bile cok parasi olanlar haric SLI de CF de gereksiz. Merak etme yetecektir yani. Yetmese bile AM4 2020'ye kadar gidecegi soyleniyor 2020'deki AM4 islemciyi alir yoluna bakar.

Sonuna kadar haklısınız fakat arkadaşların yaptığı sadece PC tavsiyesi değil aynı zamanda hayat tavsiyesi. Lütfen bunuda göz önünde bulundurun.

Dostum hayat tavsiyesi diyorsun ama bunu alacak adam her şeyi göze almıştır siz merak etmeyin arkadaş sizden tavsiye istiyor sorgulamanız saçma.

Kartlar güçlenecek ama oyunlarında gereksinimlerinin artacağını unutma.:)
Kartlarin gucune yetisecegini sanmiyorum :).
Hem SLI ve CF gereksiz gorusunu savunan tek ben degilim Recep Baltas ve Ali Gungor de boyle diyorlar.
Dedigim gibi cok paran varsa is degisir tak 1080 TI SLI oyna :). Onun disinda diyorim ben.

Kartlarin gucune yetisecegini sanmiyorum :).
Hem SLI ve CF gereksiz gorusunu savunan tek ben degilim Recep Baltas ve Ali Gungor de boyle diyorlar.
Dedigim gibi cok paran varsa is degisir tak 1080 TI SLI oyna :). Onun disinda diyorim ben.
Daha güçlü kartlar varken SLI/CF yapmak tabiki gereksiz. Ancak ileride kartların güçleneceği için SLI/CF' a ihtiyaç kalmayacağını belirtmişsiniz. Oyunlarda aynı oranda gelişeceği için ihtiyaç olur bence.:) Ayrıca 8k devri de başlayacak.:D

@Faiz Can Kavvas dostum, okuman yok mu? Orada belirttim marka yok diye, peki sen 3200 MHz'i nereden okudun? Cahilliğine veriyorum. Ana bileşenleri belirttim ben. Gerisinin pek de önemi yok. 5-6 bin TL ödemek sanırım yanlış olmaz, sen gidip 3x Curved bir monitörde Mario oynarsan yanlış olur. Ama 4K çözünürlük ile GTA V oynarsan yanlış olmaz. Bütçe var ise alınır. Kendinize toplar gibi fikir veriyorsunuz.

@FantastikTürk güzel kardeşim benim, 16 GB sana yeterlidir ama belki adama yeterli değildir? Adam aynı anda yayın, render ve oyun oynayacaksa 16 GB ile idare edebilir mi? Bütçesi var ise bize o bütçeye en yakışan sistemi önermek düşer. Dayım 13.000 TL'ye sistem topladı. Gereksiz değil bence. 3200+ alınıp O.C yapabilirsin katılıyorum. Fakat taş atmaya onu bahane bulmuşsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Faiz Can Kavvas dostum, okuman yok mu? Orada belirttim marka yok diye, peki sen 3200 MHz'i nereden okudun? Cahilliğine veriyorum. Ana bileşenleri belirttim ben. Gerisinin pek de önemi yok. 5-6 bin TL ödemek sanırım yanlış olmaz, sen gidip 3x Curved bir monitörde Mario oynarsan yanlış olur. Ama 4K çözünürlük ile GTA V oynarsan yanlış olmaz. Bütçe var ise alınır. Kendinize toplar gibi fikir veriyorsunuz.
  1. rammhz.PNG
    Siz 3400+ frekanslı bellek almaya devam edin herkes overclock yaparken siz downclock yapıp 3200MHz de kullanırsınız.
  2. 3x Curved monitör ile 4K monitörü nasıl bağdaştırdınız hiçbir fikrim yok ama eğer tahminim doğruysa Curved monitörleri 4K ( Ultrawide WQHD/QHD) olarak tercih edecekseniz adamın istediği bütçeye ancak 3 tane Curved 4K monitör alırsınız. Bu arada Curved monitörler düz panel 4K ile aynı performansta değiller. Ultrawide olarak geçtikleri için çözünürlük olarak bir tık gerideler. Konuda herkes 1080Ti SLI diye gezinip monitör koymazken bu performansı görüntülemek için güncel 2k-4k bir monitör ihtiyacı olduğunu ben savunuyordum.
  3. Ben size marka sormadım diğer parçaları sordum. Malumunuz bir sistem işlemc anakart ve ekran kartından oluşmuyor. Depolama, güç kaynağı, kasa vb birkaç parçaya daha ihtiyacınız oluyor. Sonuçta tavsiye isteyen kişinin bilgi seviyesini bilmiyoruz ucuz diye gidip 5400 RPM bir HDD veya satış danışmanlarının yanlış yönlendirmeleriyle 80+ sertifikası olmayan bir güç kaynağı gibi yanlış tercihlerde bulunmasını engellemek için gerisinin de önemi var.
  4. Kusura bakmayın kendime toplar gibi vermiyorum ben o tavsiyeyi; ancak haklısınız 15000 TL bütçeyi görüp sizin gibi fantezilerimi de parası olana yaptırmaya çalışmıyorum ( bkz. 3x Curved monitör). O bütçeyle dengeli bir sistem toplamaya çalışıyorum. 1080Ti SLI yapıp monitör koymadan 5 yıllık 1080p 60 HZ monitörde oynatmaya çalışmıyorum ya da monitöre 6 bin TL harcayıp sistemi kısmaya çalışmıyorum. İşlemcisinden anakartına, ekran kartından depolaması ve monitörüne kasasına kadar dengeli bir sistem topluyorum sadece.

Bir dahaki sefere okumadan cevap vermezseniz sevinirim ki bana okuman yok mu diye başlayan bir cevap yazmanıza bakınca hareketleriniz oldukça ironik. Üslubunuza da dikkat edin. Gerek tecrübe gerek eğitim seviyesi olarak sizden üstün konumdaki birine cahil demeden önce tekrar düşünün. Cahil damgasını İlber Ortaylı'dan yersem gururla dinlerim ama sizin gibi bir adama malesef tavrım aynı olmaz.

Adamın parası varsa ister 15.000'lik ister 50.000'lik toplar. 10 sene biraz abartı olmuş. Teknolojinin bu denli ilerlediğini görünce yarın bile neyle karşı karşıya olacağını kestiremiyor insan. 10 sene olmasa da 5-6 sene götürür bence en son sistemler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı