15.000TL'ye 4K vs 2K

Şu an oynatıyor ama 1-2 yıl sonra VRAM limitine vurup tıkanmıyacağının garantisini verebilir misin? Şu an bile Alan Wake 2'de RT ve pt açtığında kart sınıra dayanıyor.

Hocam bana yazmadınız ama kendim eklemek isterim kendim 8 GB kullanıyorum RE4 remake, Alan Wake2 gibi çoğu oyunda sorun olmadan RT Full olmasa da iyi gidiyor 12 GB yetmemesine bence daha var ki konuyu yazan arkadaşta 24 GB VRAM'li 4070 denginde 3090 var.
Bence zaman var daha 8VRAM'in yetmemesine bile.

DLSS denen bir şey icat edildi. VRAM kullanımı düşüyor FPS artıyor falan. Bir bak istersen.
1080p'den 4k'ya upscale edip oynamayı "4k oyunculuk" sanıyorsan tabii, 4070ti ile de 4k oynanabilir.

Hocam bana yazmadınız ama kendim eklemek isterim kendim 8 GB kullanıyorum RE4 remake, Alan Wake2 gibi çoğu oyunda sorun olmadan RT Full olmasa da iyi gidiyor 12 GB yetmemesine bence daha var ki konuyu yazan arkadaşta 24 GB VRAM'li 4070 denginde 3090 var.
Bence zaman var daha 8VRAM'in yetmemesine bile.
Eğer 4k monitör kullanıyorsan zaten bütün ayarları kökleyecek güçte bir kartın olduğu ve daha fazlasını istediğin için alıyorsundur. Siz yüksek ihtimalle 1080p'de oynuyorsunuz ki 8gb hâlâ o seviye için gideri olan bir miktar. 4k'ya geldiğimizdeyse zaten kartlar Rt falan açmadan kafadan 8gb VRAM'i yutuyor. Arkadaşın kartında 24gb VRAM olması elbette yardımcı olur ancak bu seferde konu kartın gücüne geliyor. Arkadaş gidip 4k 144hz bir monitör aldığında çok yüksek ihtimalle 4k'nın en çok işe yarayacağı hikayeli oyunlarda zaten sabit 144fps'te kalamayacak, bu durumda zaten elinde hikayeli oyunlar için 4k 60hz bir monitör varken kartın almayacağı FPS değerlerinde bir tane daha 4k monitör almak bana mantıklı gelmiyor.

4070ti için güç olarak lafım yok ancak 16gb altında VRAM'i olan kart 4k'da ancak günü kurtarır.

Son düzenleme:
1080P'den 4K'ya upscale edip oynamayı "4K oyunculuk" sanıyorsan tabii, 4070 Ti ile de 4K oynanabilir.

Eğer 4K monitör kullanıyorsan zaten bütün ayarları kökleyecek güçte bir kartın olduğu ve daha fazlasını istediğin için alıyorsundur. Siz yüksek ihtimalle 1080P'de oynuyorsunuz ki 8 GB hâlâ o seviye için gideri olan bir miktar. 4K'ya geldiğimizdeyse zaten kartlar RT falan açmadan kafadan 8 GB VRAM'i yutuyor. Arkadaşın kartında 24 GB VRAM olması elbette yardımcı olur ancak bu sefer de konu kartın gücüne geliyor. Arkadaş gidip 4K 144Hz bir monitör aldığında çok yüksek ihtimalle 4K'nın en çok işe yarayacağı hikayeli oyunlarda zaten sabit 144FPS'te kalamayacak, bu durumda zaten elinde hikayeli oyunlar için 4K 60Hz bir monitör varken kartın almayacağı FPS değerlerinde bir tane daha 4K monitör almak bana mantıklı gelmiyor.

4070 Ti için güç olarak lafım yok ancak 16 GB altında VRAM'i olan kart 4K'da ancak günü kurtarır.

Hocam 4070 Ti hem yeni teknoloji ve güç tüketimi olarak 3090'dan daha az tüketerek daha fazla performans veriyor ve 15kya 60Hz monitör alınmaz hocam hikayeli oyunda 80FPS alıyor diyelim canı sıkıldı adamın Valorant'ta napacak 60Hz mi kullanacak. İşin içine oyun render vs girdiyse performans isteyen işler her türlü iyi bir monitör hem şu an 60 aldırırsanız ileride boşa vermesin diye 4K monitör öneriyoruz. Ki zaten bu sisteme 4K monitör gider. Bende sizi anlamadım.

Hocam 4070 Ti hem yeni teknoloji ve güç tüketimi olarak 3090'dan daha az tüketerek daha fazla performans veriyor ve 15kya 60Hz monitör alınmaz hocam hikayeli oyunda 80FPS alıyor diyelim canı sıkıldı adamın Valorant'ta napacak 60Hz mi kullanacak. İşin içine oyun render vs girdiyse performans isteyen işler her türlü iyi bir monitör hem şu an 60 aldırırsanız ileride boşa vermesin diye 4K monitör öneriyoruz. Ki zaten bu sisteme 4K monitör gider. Bende sizi anlamadım.
Bende zaten rekabetçi oyun oynarsa diye hazır elinin altında 4k 60hz monitör varken 2k 240hz alsın dedim. Hem kartı uzun süre kullanmak isterse ve kart 4k için yetersiz kalırsa 2k monitöre geçip devam da edebilir.

Tabii yine de kendi seçimi, ben sadece kendim ne yapardım onu yazıyorum.

Amazon.com.tr eğer alacak olursam almayı düşündüğüm monitör bu arkadaşlar, aylık 1900 TL'ye geliyor. Önerir misiniz, ne diyorsunuz?

Amazon.com.tr eğer alacak olursam almayı düşündüğüm monitör bu arkadaşlar, aylık 1900 TL'ye geliyor. Önerir misiniz, ne diyorsunuz?

https://www.amazon.com.tr/Gigabyte-M28U-EU-Monitör-3840x2160-300cd/dp/B09Y1WXH4H/ref=asc_df_B09Y1WXH4H/?tag=trshpngglede-21&linkCode=df0&hvadid=510274025003&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=2148102210677165381&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012782&hvtargid=pla-1724890873157&psc=1&mcid=19e9320589e4389eb54f27f79b066c05

4K monitör bambaşka bir şeydir. Bilen bilir, bunun bir de üstü 4K OLED - MiniLED HDR panellerdir, Bir de 120 FPS + olanları vardır bunların. O zaten God-Tier oluyor.

Bende de 240Hz monitör var ancak Macbook'tan çıkışı yormamak için 120'de tutuyorum. Tamamen aynı hissiyatı veriyor, gerek yok.

4K monitörde 2K oynanabildiğini biliyorsun değil mi?
Native 2k ile 4k'dan downscale edilmiş 2k'nın aynı gözükmediğini biliyorsun değil mi? Yapısı gereği 4k monitörleri 1080p'ye neredeyse bozulma olmayacak şekilde downscale edebilirsin ancak 4k'dan downscale edilmiş 2k'da native 2k'ya kıyasla görüntüde bozulmalar olduğu bariz şekilde belli olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı