15-25 bin TL arası MTB bisiklet önerisi

Sağ ol bir şey söyleceğim cues fren olsun aktarıcı olsun ve alivoi altusdan farkı ne ve cues sistem mantıklı mı yeni çıkmış daha dayanıklı diye duydum ilerleyen senelerde cues sistem daha mantıklı geliyor bana sizce öyle mi? Bir de hocam Salcano ng Team 100 2x9 cues önerir misiniz etrafımda öneren var ben çok sıcak bakmadım.

Cues tamamen farklı sistem kendi içinde ayrılıyor tamamen farklı çalışıyor yarın öbür gün mesela deore XT veya SLX deore gibi modeller ile değiştiremezsin tamamen kendi içinde bölümleri var cuesin. Yani sadece uygun cues parçalar ile değiştirebilirsin. Cues daha dayanıklı diyor Shimano ama ortada net deney yok uzun kullanım sonucunda görülür o deore kendini kanıtlamış model 20 25 senelik deoreler bile ilk günkü gibi takır takır çalışıyor. Ben olsam deore alırım kendim de eski model kullanmama rağmen inanılmaz kararlı atıyor üstelik vites ayarı bozuk olmasına rağmen böyle. Tabii cues alınmaz değil alınır ama ben olsam deore alırdım cues sistemin sadece kol aktarıcı değil, arka dişli ve zincir de tamamen farklı zincir daha kalın ruble aralıkları daha geniş yani baştan aşağı yeni sistem cues biraz daha kısıtlı parça olarak çok özgür davranamıyorsun illa cues parça almak zorundasın. Alivio ve altusdan çok daha iyi onunla karıştırma tournney altus alivio deore(cues) SLX XT xtr diye gidiyor sıralama cues deore yerini almış aynı segment ürün olsa da bana öyle gelmiyor daha dayanıksız kısılmış ürün gibi orta göbek kare göbek oluyor normalde hallowtech oluyor tabii aynakola göre değişir cues de Cues'e özel aynakol kullanıldığı için kare mil oluyor ve bu ucuz bisikletlerde olan bir şey geçen arkadaşım cues aynakolun teki çıkmış yerinden üstelik arkadaş gayet normal kullanıyor oradan buradan uçmuyor orta göbeği sıkmasına rağmen hala oynuyormuş gevşiyor yani kökten aynakol degişeceksin hallowtech de bu sorun yok daha sağlam öyle bir sorun ile karşılaşmazsın. O Salcano da cues sistem daha maşası belli değil büyük ihtimal Zoom maşa çöp sonradan 3 5K para vermen gerek ki düzgün bir yaylı maşa alasın bari almışken suntour al en azından bilindik onun dışında normal cues sistem frenler normal MT200 eksi bir yanı sadece maşası istersen cues alınır sorun da yaşayacağını düşünmem ama ben olsam deore alırım dişli oranları da gayet güzel ama ben Carraro daytona 711 öneririm her açıdan daha mantıklı üstelik xlc gidon boğaz bunlar Salcano'dan daha sağlam ve kaliteli bilmiyorsan söyleyeyim xlc Carraro'nun kendi Ürünü gayet sağlam zaten çoğu kişi xlc kullanıyor F/P diye çok beğeniliyor gidonları.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı