15 bin TL'ye 5070 Ti üzerine PC toplama önerisi

Bütçe
15.000
Birçok

Fiyatlar hakkında çok bilgim yokmuş shfhfhdf bütçe 20k gibi esneyebilir benim derdim en aza darboğaz olmadan ne olur? Teşekkürler yazdığınız için

Hocam teşekkürler dediğin gibi bu kadar düşmek saçma olacak fakat ben maksimum fps/tl için bu yolu istedim oynayacağım oyunlar AAA oyunlar 2K ekranda. FPS yok rekabetçi ancak Fortnite oynarım. Bütçeyi 22K bandına çıkarsak 32 GB RAM işlemci 7600 yapsak attığınız anakart yeterli gelir mi? Soğutucuğuyu da yükseltebilirim

İşlemciyi değişmene gerek yok 7600 ile aralarında fark yok denecek kadar az. RAM kesinlikle 32 GB yapılmalı anakart Colorful B650M Plus veya B650M-K alabilirsin.

Birçok.

Fiyatlar hakkında çok bilgim yokmuş shfhfhdf bütçe 20k gibi esneyebilir benim derdim en aza darboğaz olmadan ne olur? Teşekkürler yazdığınız için.

Hocam teşekkürler dediğin gibi bu kadar düşmek saçma olacak fakat ben maksimum fps/tl için bu yolu istedim oynayacağım oyunlar AAA oyunlar 2K ekranda. FPS yok rekabetçi ancak Fortnite oynarım. Bütçeyi 22K bandına çıkarsak 32 GB RAM işlemci 7600 yapsak attığınız anakart yeterli gelir mi? Soğutucuğuyu da yükseltebilirim.

Anakart yeterli aynı fiyatta 3 4 secenek var hangisini begenirsen seç 7600 ile 7500F arasi cok fark yok diye hatirliyorum internetten bakarsın M.2 RAM ya da attığım sogutucu iyi olabilir. Kasayıda msı yapabilirsin ekran kartı boyutlarına bakıp

İşlemciyi değişmene gerek yok 7600 ile aralarında fark yok denecek kadar az. RAM kesinlikle 32 GB yapılmalı anakart Colorful B650M Plus veya B650M-K alabilirsin.

O paraya ASUS Prime anakartta var fiyatlar ayni hemen hemen RAM + attığım sogutucu güzel olur. İlerde 7500f yerine baska birsey alırsa diye

4100 lira seviyesindeydi ben alırken şu anda 3700 civarı diye bakmıştım en son. Ben aldığımda piyasada pek AM5 işlemci de daha yoktu ikinci el. Bir de bütçem 10k idi, kasa+anakart+RAM+işlemci için. Önceden de aldığım parçalarla PSU+GPU+SSD toplam bana 13K ya geldi bütün sistemim.
Gpu ne aldın 13kya merak ettim toplam

Son düzenleme:
Anakart yeterli aynı fiyatta 3 4 secenek var hangisini begenirsen seç 7600 ile 7500F arasi cok fark yok diye hatirliyorum internetten bakarsın M.2 RAM ya da attığım sogutucu iyi olabilir. Kasayıda msı yapabilirsin ekran kartı boyutlarına bakıp

O paraya ASUS Prime anakartta var fiyatlar ayni hemen hemen RAM + attığım sogutucu güzel olur. İlerde 7500f yerine baska birsey alırsa diye

Gpu ne aldın 13kya merak ettim toplam
Asus Prime A620M-K AMD A620 6400 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 mATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri
Hocam bu olur mu yoksa b serisi mi? Bilgisayarın ömrüne, alacağım performansa büyük etkisi olmuyorsa tabi. Eğer yapma o ekran kartına yazık olur dersen erteleyip yakışır bir şey toplamayı düşünücem.

Asus Prime A620M-K AMD A620 6400 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 mATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri
Hocam bu olur mu yoksa b serisi mi? Bilgisayarın ömrüne, alacağım performansa büyük etkisi olmuyorsa tabii. Eğer yapma o ekran kartına yazık olur dersen erteleyip yakışır bir şey toplamayı düşüneceğim.

5070 Ti alıp A620 almak olmaz bence :D

Hocam bu olur mu yoksa b serisi mi? Bilgisayarın ömrüne, alacağım performansa büyük etkisi olmuyorsa tabii. Eğer yapma o ekran kartına yazık olur dersen erteleyip yakışır bir şey toplamayı düşüneceğim.

Hocam A620 önermem 5070 Ti varken ama B650 ile arasında 1K fark var ayni ASUS Prime ile istersen bak anakart özelliklerine işine yaramazsa A620 cek ertelemek yerine açıkçası 7500F icin 2side kullanilabilir eskisi gibi değil a serisi anakartlar. MOSFET soğutucusuz B650 var bayağı 3.7k falan en azindan onlardan birini al uğraşmak istemezsen açıkçası oyun icin yeterli yani eğer M.2 slot vs farklilik cok yoksa ve senin icin cok anlam ifade etmezse.

https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,301550832.html

ASUS ile arkadasin attığı fark en büyük olarak MOSFET sogutucu kalitesi diger attığım 2 model MOSFET sogutucusuz olmasa da olur bu arada ama olsa fena olmaz 5070 Ti 43K falan yani :D

Bu gidişte bütçeyi 25kya bağliyacağız :D

Bu arada ek olarak karta yazık olmaz PCI destekliyor mu evet yuva var mi evet M.2 slot var mi evet islemci icin yeterli mi evet orta segmente mi biraz kayiyor evet 3.7klik 1 B650 almak sizi üzmez illaki 5070 Ti aldın diye oldurmeyecegizde kral 45k nedir ama az birakaydin suraya bir şeyler 7500F yakıştırmıyorum ben sadece.

Son düzenleme:
Hocam A620 önermem 5070 Ti varken ama B650 ile arasında 1K fark var ayni ASUS Prime ile istersen bak anakart özelliklerine işine yaramazsa A620 cek ertelemek yerine açıkçası 7500F icin 2side kullanilabilir eskisi gibi değil a serisi anakartlar. MOSFET soğutucusuz B650 var bayağı 3.7k falan en azindan onlardan birini al uğraşmak istemezsen açıkçası oyun icin yeterli yani eğer M.2 slot vs farklilik cok yoksa ve senin icin cok anlam ifade etmezse.

https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,301550832.html

ASUS ile arkadasin attığı fark en büyük olarak MOSFET sogutucu kalitesi diger attığım 2 model MOSFET sogutucusuz olmasa da olur bu arada ama olsa fena olmaz 5070 Ti 43K falan yani :D

Bu gidişte bütçeyi 25kya bağliyacağız :D

Bu arada ek olarak karta yazık olmaz PCI destekliyor mu evet yuva var mi evet M.2 slot var mi evet islemci icin yeterli mi evet orta segmente mi biraz kayiyor evet 3.7klik 1 B650 almak sizi üzmez illaki 5070 Ti aldın diye oldurmeyecegizde kral 45k nedir ama az birakaydin suraya bir şeyler 7500F yakıştırmıyorum ben sadece.
Reis 45k olsa almazdım zaten Türkiyedeki en ucuz fiyatın da altına aldım yurt dışından zaten sınırım dışındaydı :) Sen benim bütçeyi falan boşversen kendin ne yapardın merak ettim

Reis 45k olsa almazdım zaten Türkiye'deki en ucuz fiyatın da altına aldım yurt dışından zaten sınırım dışındaydı :) sen benim bütçeyi falan boş versen kendin ne yapardın merak ettim.

Hocam açıkçası 3.7klık olan anakartı alırdım çok fazla harcamak istemiyorsam ve 7500F kullanıcaksam zaten 2K oynuyorsam fazlasıyla yetecek zaten sizin isteğiniz buradaki ama fan konusunda cidden dikkat edin işlemciler stock veya az daha iyi fanla 75 80 derecelerde stock ile 85 90 görebiliyor.

Hocam açıkçası 3.7klık olan anakartı alırdım çok fazla harcamak istemiyorsam ve 7500F kullanıcaksam zaten 2K oynuyorsam fazlasıyla yetecek zaten sizin isteğiniz buradaki ama fan konusunda cidden dikkat edin işlemciler stock veya az daha iyi fanla 75 80 derecelerde stock ile 85 90 görebiliyor.
Soğutucuya dikkat edeceğim doğru diyorsun

Bu ram alınır mı değerleri iyi expo destekliyor başka neye bakılıyor bilmiyorum

Soğutucuya dikkat edeceğim doğru diyorsun.

Bu RAM alınır mı? Değerleri iyi EXPO destekliyor başka neye bakılıyor bilmiyorum.

Bütçen cıkarsa attığım sogutucu bayağı kaliteli.
RAM konusunda
Aklıma şu geldi CL degeri biraz daha iyi EXPO'ya bakmadım ama Kingston destekliyordu diye hatırlıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı