15 bin TL'ye grafik tasarım ve video düzenleme için çift monitör tavsiyesi

supersonikadam

Centipat
Daha fazla  
selamlar,

Grafik tasarım, video düzenleme gibi işler için bir bilgisayar topluyorum. Bu bilgisayar için de kaliteli iki monitör almak istiyorum. Ancak toplam bütçemden monitörler için en fazla 15.000 TL ayırabilirim.

Monitörlerde aradığım özellikler şu şekilde:

• IPS panel olması,
  • renk derinliği en az 10-bit olması,
  • NTSC ve sRGB değerlerinin yüksek olması,
  • kontrast oranının yüksek olması,
  • 120 Hz veya üzeri tazeleme hızına sahip olması,
  • 27" veya 32" boyutunda olması,
  • 2K veya 4K çözünürlükte olması,
  • G-Sync veya FreeSync desteklemesi.
Monitör konusunda ilk kez alışveriş yapacağım için hem teknik detaylar hem de önerileriniz benim için çok değerli. Tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim!

Son düzenleyen: Moderatör:
İmkansız. 27k 4K monitorler 60 Hz olanlarından bile bir tane zor alırsın ki 10 biti, rengi filan saymıyorum.

selamlar,

Grafik tasarım, video düzenleme gibi işler için bir bilgisayar topluyorum. Bu bilgisayar için de kaliteli iki monitör almak istiyorum. Ancak toplam bütçemden monitörler için en fazla 15.000 TL ayırabilirim.

• IPS panel olması,
Monitör konusunda ilk kez alışveriş yapacağım için hem teknik detaylar hem de önerileriniz benim için çok değerli. Tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

Kanka 4K ve 120 Hz'yi nasıl 7500 TL'ye alacaksın?

Önerin ne peki dostum. Tek monitör ile bulunabilir mi bu özelliklerde bir monitör
bulunması imkansıza yakın dostum ama 2k önerebilirim. en ucuza en güzelini bide 180 hz 27''

Yani bilgim yok fazla ama önerin varsa bu konuda dinlemek isterim. Katiyen bunlar olsun demiyorum sonuçta

Attığım ürüne bir bak derim dostum bütçe arttırabilirsen çok daha güzel şeyler önerebilirim

Attığım ürüne bir bak derim dostum bütçe arttırabilirsen çok daha güzel şeyler önerebilirim
çift monitör isterim ama şart değil eğer tek monitör ile bu işleri yaparsın dersen önermeni isterim

Amazon
Grafik ve video kasacaksan zaten 120 Hz filan bakmayacaksın. Bundan bir tane alacaksın, diğerini sonra alırsın. Bu güzel iş için.

Mantıklı ikinci monitör daha sonra bütçe ayarlayıp eklenebilir.

selamlar,

• IPS panel olması,

Hocam benim kendi önerim olacak bu;

1- Eğer oyun oynuyorsanız, ya gidin oyun oynamak için; IPS, isteğe göre 2k, 144 Hz veya üstü şöyle 7-8k'ya güzel bir monitör alın. Grafik tasarım için de dediğiniz özelliklerde araştırıp genelde 60 veya 90 Hz yapıyorlar azıcık üstüne koyup kalan paranızı da birleştirip onlardan alın.

2- Ya da tek bir monitör alın 2 tane olmasın, çünkü dediğiniz özelliklerin hepsini taşıyan bir monitör varsa bile 15k ya bulamayabilirsiniz o yüzden ilk seçenek daha mantıklı bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı