15 Pro Max Dayanıklılık Testinde Kaldı

@429065 demeye çalıştığım şey benchmark da yüksek vermesi için kilitsiz piyasaya sürülmüş gibi bir şey okudum bu da oyunlarda vaadedilen performansı verememesi demek. Bulursam atarım. Almayın demiyorum zaten. Konuya yazan arkadaşlara da dedim alın diye.

iPhone 4Sden beri telefon kullanır, 2 senede bir değişirim sırayla 4s-5s-7-11-13 şimdi ise 15. İlk defa bir modele geçerken bu kadar tereddütte kalıyorum alsam mı almasam mı diye. Boyutunu büyük bulmasam Pro Max bile alacağım ama elim ufak olduğu için çok büyük geliyor. Umarım aldığıma pişman etmez.

@429065 demeye çalıştığım şey benchmark da yüksek vermesi için kilitsiz piyasaya sürülmüş gibi bir şey okudum bu da oyunlarda vaadedilen performansı verememesi demek. Bulursam atarım. Almayın demiyorum zaten. Konuya yazan arkadaşlara da dedim alın diye.
IMG_2365.png

Tüketimde ciddi bir artış var ve performansa yansımış.
8 Gen 2 ve diğer Apple SoC'leri de 10,5W tüketim yapsaydı FPS'ler epey bir değişirdi gibi görünüyor.
Hatta A15 ve A16'nın sürdürebilir performansta A17 Pro'yu geride bırakacağını söyleyebilirim.
Eğer dediğiniz gibi cooling system de yoksa pek de şansı kalmıyor.

@429065 evet dediğim gibi önceki mesajlardan birinde 8 Gen 2 ile kıyaslandığında sürdürülebilir performansının pek iyi olmadığı görünüyor. Biraz araştırdım ve Vapor Chamber olmadığını gördüm. Daha doğrusu olduğunu söyleyen yok.

@Forum Clerk Bana çok da mantıklı gelmiyor. A17 Pro gibi bir SoC bulunan bir cihazda soğutma sistemi bulunmaması çok saçma olur. Hele ki bu sefer oyunları gözümüze soka soka tanıtım yaptılar. Bu telefonlar belli başlı ağır oyunları oynatacak. Sogutmasiz A17 ile mümkün değil.
Ama korkarım durum böyle:
Soğutma olmadığından birçok yerde bahsedilmiş. Üzücü olan ise oyunlar hakkında beklenti doğurması. Buna rağmen cihazda overheating sorunu baş gösteriyor.
Bunu başka bir marka yapsaydı kıyameti koparirlardi...
Ama ben hala iPhone 15 serisinin alınabilir olduğunu düşünüyorum. Sadece oyun konusunda yeterli performansı muhtemelen veremeyecek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı