15 yaş, aşı olacak mısınız?

Eğer bilime inanıyorsanız bu soruyu sormak bile saçma. Eğer bilime inanmıyorsanız; tartışmaya bile girmeye gerek yok. Bu güne kadar gelmemizi sağlayan şey bilim ve siz bilimin "yap" dediği şeye "yapılmalı mı?" diye soruyorsunuz.
Bilime inanıyorum ancak şuanda düşünceliyim ön yargıya sahibim olamaz mı? Bilim diye hiçbir şeyi sorgulamayacak mıyız? Bilim 2+2=5 dediğinde de mi haklısınız diyeceğiz bir tık saçma bir yaklaşımın var.

Bilime inanıyorum ancak şuanda düşünceliyim ön yargıya sahibim olamaz mı? Bilim diye hiçbir şeyi sorgulamayacak mıyız? Bilim 2+2=5 dediğinde de mi haklısınız diyeceğiz bir tık saçma bir yaklaşımın var.
Bilim sana 2+2=5 demiyor şu anda. DSÖ tarafından da onaylanan ve bilim insanlarının çalışarak bulduğu aşıyı olmanı istiyor. Nerede önyargın olabilir? Bilim için hiçbir önemi olmayan insanlarız hepimiz, bir şey yapıp bizi dünyadan silmek isteseler bunu çoktan yaparlardı.

@Hiroo açıklayamayacağın şeylerde sadece "hahaha" ifadesi atman seni haklı çıkartmıyor, seni küçük düşürüyor. :)

Eğer bilime inanıyorsanız bu soruyu sormak bile saçma. Eğer bilime inanmıyorsanız; tartışmaya bile girmeye gerek yok. Bu güne kadar gelmemizi sağlayan şey bilim ve siz bilimin "yap" dediği şeye "yapılmalı mı?" diye soruyorsunuz.

Çok acele geliştiği için sağlığımız açısından şüphe ediyoruz. Bilime körü körüne karşı çıkmanın yanlış olduğu gibi her söylenilene direkt inanmak da yanlış bence. Bu küçükken olduğumuz aşılar gibi değil, yepyeni bir kimyasal ve ileride ne ölçüde sorunlar yaratacak bilemiyoruz.

Çok acele geliştiği için sağlığımız açısından şüphe ediyoruz. Bilime körü körüne karşı çıkmanın yanlış olduğu gibi her söylenilene direkt inanmak da yanlış bence. Bu küçükken olduğumuz aşılar gibi değil, yepyeni bir kimyasal ve ileride ne ölçüde sorunlar yaratacak bilemiyoruz.
Aşının içinde olanlardan tutun nasıl geliştirildiğine dair her türlü belge mevcut. Küçükken olduğun aşılar gökten inmedi, o aşıları da bu insanlar yaptı.

Eğer böyle bir risk taşısa onay verilmezdi. DSÖ tarafından onay verilmiş bir aşıya güvenmemek saçmalıktan başka bir şey değil.

Bilim sana 2+2=5 demiyor şu anda. DSÖ tarafından da onaylanan ve bilim insanlarının çalışarak bulduğu aşıyı olmanı istiyor. Nerede önyargın olabilir? Bilim için hiçbir önemi olmayan insanlarız hepimiz, bir şey yapıp bizi dünyadan silmek isteseler bunu çoktan yaparlardı.
Dostum elimize verilen kağıtta hiç bir şeyden sorumlu olmadıklarını beyan ediyorlar hiç okudun mu bilmiyorum ancak benim içime şüphe düşüren bu oldu madem bu kadar aşılarının arkasındalar neden tüm sorumluluğu bana yüklüyorlar halbuki beni teşvik eden onlar değil mi? Bu arada düşündüğüm şey aşının bir kitle imha silahı olduğu falan değil ileride ki net yan etkileri hakkında hiçbir fikrim yok ve hepsi acil kullanım onaylı o yüzden insanın içine şüphe düşüyor ha ileride devlet derse ki aşı olmayanlar eğitim alamaz işte sokağa çıkamaz falan gider paşa paşa aşımı olurum zaten hastalığı geçirmişim şuan da kendime güveniyorum yine sosyal mesafe ve temizliğime dikkat ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı