15 yaş boks için geç mi?

• Konuyu başlatan eexy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 218

eexy

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. 2010 doğumluyum, 15 yaşındayım ve bir dövüş salonuna gidiyorum. Orada karışık olarak boks, kick boks, Muay Thai dersleri veriyorlar ve ben boks dersi alıyorum. Neredeyse 2 ay oldu.

Ancak internette falan gezinirken aklıma bir şey takıldı: Benim boks maçlarına çıkmam için çok mu geç? Yani yaşımdan dolayı çıkamama gibi bir ihtimal var mıdır?

(Ocak ayında lisansım çıkacakmış, önemli bir şey galiba.)

Hayır. Neden geç olsun? Ha aşırı profesyonel falan istiyorsan biraz zor gibi lakin direkt olarak boksa başlamak için geç bir yaş değil.

Merhaba. 2010 doğumluyum, 15 yaşındayım ve bir dövüş salonuna gidiyorum. Orada karışık olarak boks, Kick boks, Muay Thai dersleri veriyorlar ve ben boks dersi alıyorum. Neredeyse 2 ay oldu.

Ancak internette falan gezinirken aklıma bir şey takıldı: Benim boks maçlarına çıkmam için çok mu geç? Yani yaşımdan dolayı çıkamama gibi bir ihtimal var mıdır?

(Ocak ayında lisansım çıkacakmış, önemli bir şey galiba.)

Tam bilmiyorum ama 16yaşında salona giderken maça çıkıyorduk 10yaşındakilerde 25yaşındakiler'de çıkıyordu.

Eğer kendine güveniyorsan ve az da olsa tekniğin varsa geç değil.

Tabii ki de hayır ama kilo sınırı var.

Müsabakaları, (15-16)yaş grubundaki sporcular arasında aşağıdaki esaslaragöre yapılır; 1-Müsabakalar 44-46, 48, 50, 52, 54, 57, 60, 63, 66, 70, 75, 80,+80Kg olmak üzere13 sıklet üzerindenyapılır. 44 Kg'dan düşük sporcular müsabakaya alınmayacaktır.

Hayır. Neden geç olsun? Ha aşırı profesyonel falan istiyorsan biraz zor gibi lakin direkt olarak boksa başlamak için geç bir yaş değil.

Yani böyle aşırı profesypnel zor biliyorum ama eğer geç değilse amatör maçlarda ilerleyip Pro olmaya çalışıcağım teşekkürler.

15 yaş ortalama bir insanın öğrenebileceği her bir alanın %99'u için tamamen uygun bir yaştır. Boşuna sorgulama. Diğer arkadaşlara tavsiyem yeni bir dil ve bir enstrüman ve mümkünse de bir spor alanında uzmanlık için koşturmalarıdır. Sonraki evrelerde bunlar zorlaşıyor ona göre.

Tam bilmiyorum ama 16yaşında salona giderken maça çıkıyorduk 10yaşındakilerde 25yaşındakiler'de çıkıyordu.

Tabii ki de hayır ama kilo sınırı var.

Eğer kendine güveniyorsan ve az da olsa tekniğin varsa geç değil.

Herkese teşekkürler cevaplarınızdan dolayı.
Bir de gittiğim salonda koçum başvurluarı biz kendimiz hallediyormuşuz gibi birşy dedi normade onu salondakiler koçlar yapmıyor mu?

15 yaş ortalama bir insanın öğrenebileceği her bir alanın %99'u için tamamen uygun bir yaştır. Boşuna sorgulama. Diğer arkadaşlara tavsiyem yeni bir dil ve bir enstrüman ve mümkünse de bir spor alanında uzmanlık için koşturmalarıdır. Sonraki evrelerde bunlar zorlaşıyor ona göre.

Evet öğrenme yanında sıkıntı yok ama işte maçlar için bir başlama yaş kısıtlaması var diye aklıma soru takıldı çünkü zamanında futbol için çok geç olduğu liglerde oynatamayıx dendiği için öyle bir düşünce takıldı aynı şey olur diye korktum.

Aşırı doğru. Bu yaşlarda öğrenmek çok kolaylaştırıyor. Lakin Çekirdekten yetişse (8-9 yaş) daha iyi olurdu. Neyse, geçmiş değiştirilmez. 15 yaş da aşırı geç değil.
Herkese teşekkürler cevaplarınızdan dolayı.
Bir de gittiğim salonda koçum başvurluarı biz kendimiz hallediyormuşuz gibi birşy dedi normade onu salondakiler koçlar yapmıyor mu?
Benim hocam yapıyordu. Onun hakkında bilgim yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı