15 Yaş boy uzaması nasıl artırılır?

Yok diyet yapmam zaten yaklaşık 4 aydır kilo almaya çalışıyordum normalde 51 kiloydum 55 oldum 59, 60 yapana kadar biraz fazla yiyip sonra sabit tutarım kilomu. Sebze hiç yemeyen biriyim normalde ama mecbur yiyeceğiz artık. Vitamin konusu sıkıntı değil takviye haplarım var evde onları hallederim. Önerilerin için çok teşekkürler.

Ne diyorsun ya? Bi kaybol git, işin gücün yok gelmişsin burda yok bebe yok ağlıyor falan diyor. Sen kimsin? Sana mı soracağım açacağım konuyu-içeriğini? Burada diğer konular gibi boyum kaç olur gibi aptalca şeyler sormadım, beslenmemle ilgili, gelişimimle ilgili bilgili insanların yardımcı olacağı mantıklı sorular sordum. Ama senin gibilerine laf anlatılmaz.

Arkadaşlar konuyu güncelleyeyim. Bu konuyu açtığımda 15 yaşındaydım, herhangi bir spor, beslenme vs. özel çaba hiç göstermedim günlük yaşamıma normal devam ettim. Şu an 18 yaşındayım ve boyum 185.
Genetikte ne varsa o ergenliğe girdikten sonraki 4 yıl içinde kendi gözlemim olarak söyleyeyim, 10 ila 20 cm arası uzama oluyor. Arkadaş çevremde hep böyle gördüm. Tabi istisnaları var ama genel olarak durum böyle.

Knk ben de Eylül ayında 16 yaşıma gireceğim boyum 173 174 civarı birşey 13 yaşında 160 14 yaşında 166 15 yaşında 169 şu an da da 173.3 gibi birşey sence 180 civarı olur muyum? Ergenliğe 13 yaşımda girdim.Ortalamaya göre biraz daha geç girdim

Kanka anlattığına göre senin durum benimle neredeyse aynı ben de 14 yaşımda girdim ergenliğe sonradan uzadım hep. 180-185 arası olursun diye düşünüyorum.

Kanka anlattığına göre senin durum benimle neredeyse aynı ben de 14 yaşımda girdim ergenliğe sonradan uzadım hep. 180-185 arası olursun diye düşünüyorum.
Yani tabiiki genetik bu işler ben de bir anda boy atma süreci olmadı düzenli olarak uzadım umarım o boy aralığında olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…