15 Yaş boy uzaması nasıl artırılır?

Umarım böyle olur ya şu an en büyük kaygılarımdan birisi boy, hem yapacağım meslekte, hayatımda çok yeri olacak bir şey bu yüzden endişeliyim.

Bence boyunuz 1.80'e kadar rahat uzar. Hatta büyük ihtimalle siz de 11'e başlarken bayağı uzarsınız.

Bence boyunuz 1.80'e kadar rahat uzar. Hatta büyük ihtimalle siz de 11'e başlarken bayağı uzarsınız.

İnşallah, teşekkür ederim bu arada ailemle konuştuğumda takma falan diyorlar sürekli o yüzden beni anlayan birisi ile konuşmam rahatlattı. :')
Basketbol kesinlikle boy uzatır diyenleri kesinlikle ciddiye almamanı öneririm, neden? Dersek şu şekilde açıklayayım. Örnek veriyorum senin genetiğinde 1.80 olmak var, sen bu boyun sınırına gelene kadar iyi beslenirsen, spor yaparsan, iyi uykunu alırsan daha sağlıklı bir artış gözükür ve genetiğinde olan boyun sınırına rahatlıkla ulaşırsın. Hayatında hiç spor yapmayan, gelişme çağında iyi beslenmeyen insanlar 1.90 da olabiliyor 1.60 da olabiliyor. Senin genetiğinde 1.60 veya 1.70 olmak varsa istediğin kadar spor yap o kadar olacaksın.

Daha boyun uzayacak dert etme. Babanın ve annenin boyuna bakarak tahmin yürütebilirsin ama kesin değil elbette. Belki 1.70 olmak var genetiğinde.

Doktora gitsem genetik boy potonsiyelimi kemik vs. şeylere bakarak saptayabilirler sanırım öyle duymuştum.

Öncelikle selam.

Uzun süredir forumda yoktum, böyle bir şey için de sizi meşgul etmek istemezdim fakat son zamanlarda çok kafama takılan, canımı sıkan bir konu kendisi.

Forumun bu tür konular hakkındaki tutumunu dabilmekteyim fakat fikir alışverişi için buraya yazma ihtiyacı duydum. (zaten doktora gideceğim gitmeden bir sizinle paylaşmak istedim.)

Babamın boyu 180cm, annemin boyu 168cm, benim boyum ise 169-170. size boyum kaç cm olur gibi saçma şeyler sormayacağım tabii ki. Ben ergenliğe gireli 5 ay olacak fakat o birden plan boy uzaması bende olmadı, pandemide 2 sene görmediğim arkadaşlarım 10cm 15cm uzarken ben sadece 2cm uzadım. Eskiden beri senede hep 2cm 3cm uzadım ama bu 2 senede sadece toplam 3cm uzadım. Boyumun böyle kalmasını istemiyorum ne yapmalıyım?

Hocam canınız sıkıldıkça zıplayın. Bacaklarınız kemikleriniz ağrısada zıplayın etkisini göreceksiniz.

Basketbol kesinlikle boy uzatır diyenleri kesinlikle ciddiye almamanı öneririm, neden ? dersek şu şekilde açıklayayım. Örnek veriyorum senin genetiğinde 1.80 olmak var, sen bu boyun sınırına gelene kadar iyi beslenirsen, spor yaparsan, iyi uykunu alırsan daha sağlıklı bir artış gözükür ve genetiğinde olan boyun sınırına rahatlıkla ulaşırsın. Hayatında hiç spor yapmayan, gelişme çağında iyi beslenmeyen insanlar 1.90 da olabiliyor 1.60 da olabiliyor. Senin genetiğinde 1.60 veya 1.70 olmak varsa istediğin kadar spor yap o kadar olacaksın.

Daha boyun uzayacak dert etme. Babanın ve annenin boyuna bakarak tahmin yürütebilirsin ama kesin değil elbette. Belki 1.70 olmak var genetiğinde.
Dostum zıplamanın etkisi var zaten basketbolun değil. Araştır istersen biraz.

Dostum zıplamanın etkisi var zaten basketbolun değil. Araştır istersen biraz.
Yazdığımı güzel okumanı istiyorum. Bu arkadaşın boyunda örnek vererek konuşuyorum 1.70 olmak varsa senin dediğini yaparak her gün saatlerce zıplasa bile 1.70 olur en fazla 1-2 cm atar. Farkettiysen konunun başında iğneleyeci bir şekilde ''kesinlikle'' demiştim. Yüzlerce konu okumuştum bende ergenlik çağındayken, biriken bilgilerimle konuşuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı