Birisi bana aylık 100 veririm demişti önceden, tabii ki de kabul etmedim o ne öyle.
İlk 2 haftanın yol parasını verdiği için minnetlerini sunsaydın daha ne istiyorsun yürüme derdinden kurtarmış
Açığa geçip, çalışmayı düşünüyorum. Asgari ücrete yakın para alabilir miyim?
Alabilirsem hangi işlerde alırım?
Bak güzel kardeşim. Forum dostu nasihatı olarak algılayabilirsin bu cümle-i kelamı kimse yazmaz burada. Yıllar geriye gitse de senin yaşına gelsem iş olarak yapacağım 2 şey olurdu. Birisi uzun vadede diğeri kısa ve orta vadede güzel gelir getirir. Uzun vadeyi hiç karıştırmayalım o bende kalsın. Şimdi iyi oku;
Devletin çok ilgisini çekmeyecek ama çalışan insanların çok olduğu, meşrubatın az olduğu bir mekan bulacaksın ilinde. Başlangıçta ocak olamayacağı için çay termosu ile başlayacaksın. Yavaştan anladın işi

3 item ile başlayıp eğer istikrarlı olursan ilk ay olmasa da 2.Aydan itibaren asgari ücreti yakaladığını sonraki aylarda çok çok daha fazla kazandığını göreceksin. Ama kafanda bir an önce evime gideyim düşüncesi olmayacak mümkünse çayı bitirmeye çalışacaksın.
Başlangıç itemlerin : Çay termosu , Çay , Karton Bardak ve küp şeker
Bu yazdığım aslında altın öğüt niteliğindedir bu yaşlarda iş arayanlara rehberdir sabitlenmesi falan gerekir. Değerini bil. Çok gözünde büyütme işi biraz hamallığı var ama esasında iş karışık değil ve para kazanacaksın. İlk ay tanıma ayı olur millet seni tanır o yüzden satışlar iyi gitmezse sabret 2.Aydan itibaren açılacak. Özellikle Kasım + Aralık + Ocak + Şubat bu 4 ay eve girmeyeceğin aylar. Belki de diğer 8 ayın parasını bu 4 ayda çıkaracaksın. Tembel ve oturduğum yerden para kazanayım diyen biriysen senin için bu altın nasihetleri yazdığımla kalırım ama koşturan biriysen, yolun açık olsun evlat.