15 yaşında boks yapmak

Hiç böyle bir yerde bulundunuz mu acaba?

Kendim bulunmadım ama yakın bir arkadaşım bu konuda kendi tecrübelerini anlatıyor. Hani şu bacakları tam bir şekilde açma hareketi için hocanın kendisini omuzundan bastırarak zorla açtığını söyledi. Kısacası sıkı bir şekilde çalışmak lazım ben amacı zayıflamak olan birinin boksa gitmesini tavsiye etmem.

Kendim bulunmadım ama yakın bir arkadaşım bu konuda kendi tecrübelerini anlatıyor. Hani şu bacakları tam bir şekilde açma hareketi için hocanın kendisini omuzundan bastırarak zorla açtığını söyledi. Kısacası sıkı bir şekilde çalışmak lazım ben amacı zayıflamak olan birinin boksa gitmesini tavsiye etmem.
Hocam arkadaşınız tahminimce bu işi uzun süredir yapan biri çünkü ben yaklaşık 4-5 ay belki 6 dir gittim zamanında ve böyle uygulamalara ne maruz kaldım ne de birini gördüm. Başlangıç seviyesinde böyle şeylerden çok karşındakinin tuttuğu plakaya(kelimeyi bulamadım lakin dikdörtgen kum torbası gibi düşünebilirsiniz, elde tutulabilecek boyutlu) yumruk atmaktan veya kapalı garda yumruk atmaktan ibarettir. Arada da eskrim hareketleriyle beraber atılır bu yumruklar.

Boks salonları artık eskisi gibi değil. Açıkcası eskiden ringde ve salon antrenmanlarında yüzüme çokça darbe aldım ama artık insanların çoğu boksör olmak yerine zayıflamaya ve kendini belirli bir ölçüde korumaya çalışıyor. Antrenörler bu konuda daha bilinçliler. Yani demek istediğim sana orada zarar vereceklerini düşünmüyorum ama tedbir olarak rahatsızlığını/hastalığını söylemeli ve amacın hakkında antrenörü bilgilendirmelisin.

Hocam arkadaşınız tahminimce bu işi uzun süredir yapan biri çünkü ben yaklaşık 4-5 ay belki 6'dir gittim zamanında ve böyle uygulamalara ne maruz kaldım ne de birini gördüm. Başlangıç seviyesinde böyle şeylerden çok karşındakinin tuttuğu plakaya(kelimeyi bulamadım lakin dikdörtgen kum torbası gibi düşünebilirsiniz, elde tutulabilecek boyutlu) yumruk atmaktan veya kapalı garda yumruk atmaktan ibarettir. Arada da eskrim hareketleriyle beraber atılır bu yumruklar.

Bu tarz sporlarda iş klübe bağlıdır aslında sen o şekil muamele görmüşsün. Ayrıca arkadaşım 2-3 aylık iken yaşadı bu durumu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı