15 yaşında boyun 1.75 cm olması

Güçlü23

Hectopat
Katılım
13 Mayıs 2016
Mesajlar
27
Ben 10.12.2001 doğumluyum şu an 10.sınıfım bitti ve 11. sınıfı bekliyorum. Yaşım 15 oluyor, su anda boyum 1,75, yaşımda 15. Süt, yoğurt her türlü şeyi yiyip içiyorum. Sizce daha uzar mıyım, uzamaya yönelik etkili faktörler nelerdir? Ne yapsam daha uzun boylu olurum?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
15 yaşında boy ortalaması 1.69'la 1.84 arası olmalıymış. Yani şu an boyun normal. Daha ergenliğinin başlarındasın pek tabii uzayacaksın. Yüzmek ve basketbol oynamak da boyunu daha fazla uzatabilir.
 
Sakalların çıkıyor mu? Bu gelişim açısından çok önemli. Söylersen yardımcı olabilirim.
Sakallarım çıktı bu sene yeni daha az yani tıraş makinesi ile alınca hiç yokmuş daha çıkmamış gibi gözüküyor ama kesmesem orman :)

Hocam spor salonuna da başlayacam ama kas ağırlıklı çalışmayacam yani leg press, squad felan yapmayı düşünmüyorum sadece koşu bandı bisiklet o tür aletlerde çalışacam sağlık ağırlıklı olarak gelişimime etkisi ne olur?
Ayrıca her gün 2 bardak süt ve 1 kasede yoğurt yiyip süt içiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sen daha çok esnetme ve kasların arasını açacak hareketlere yönelmelisin. Ağırlık falan kesinlikle eline dahi alma. Ha kendini esnetmek için kulanabilirsin o ayrı. Bunların sana faydası olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım hocam zaten günde 70 mekik 100 kere zıplama felan yapıyorum. 10 15 de şınav çekmeye çalışıyorum esnemeleri yapıyorum zaten süt, yoğurt vb gibi etmenlerin yiyeceklerin etkisi var mı peki yoksa genetikle mi ilgili?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Genetik mi? Yemek mi? İkilemini şöyle cevaplamak istiyorum. Ağaç büyümek ister, tabi suyunu verirsen. Sen de protein alman lazım et, tavuk, yumurta akı vs.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Beslenmene dikkat et, vitamin alabilirsin eczaneden balık yağı da gelişimi iyi yönde etkiliyor diye duymuştum boyun da gayet normal. Fakat ne yaparsan yap genetiğini değiştiremezsin ailen nasıl ise (ailende uzun boylu birileri var ise) senin de öyle olma şansın artar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı