15 yaşında çok ağır kaldırmak zararlı mı?

Berkay Stark

Femtopat
Daha fazla  
Annem vücudunu yaşlandırıyorsun falan dedi, kafama takıldı. Yaşıma göre gerçekten ağır kilolarda giriyorum. Örneğin; bench press 70kilo 5-6 tekrar, dumbell press 27, 5kg 5-6 tekrar, fly makinesi Max kilo 9-10 tekrar. Göğüs için bu şekilde çalışıyorum, antrenman böyle. Sırtta lat pulldown 80-85 kilo 5-6 tekrar, makine row 80-85kilo 7-8 tekrar gibi genel olarak ağırlıklarım böyle. Omuz Press'te falan da genelde 25kilo giriyorum. 1.78 boy 69kgyim bu arada. Annem haklı mı sizce? Ne yapmalıyım?

Annem vücudunu yaşlandırıyorsun falan dedi, kafama takıldı. Yaşıma göre gerçekten ağır kilolarda giriyorum. Örneğin; bench press 70kilo 5-6 tekrar, dumbell press 27, 5kg 5-6 tekrar, fly makinesi Max kilo 9-10 tekrar. Göğüs için bu şekilde çalışıyorum, antrenman böyle. Sırtta lat pulldown 80-85 kilo 5-6 tekrar, makine row 80-85kilo 5-6 tekrar gibi genel olarak ağırlıklarım böyle. Omuz Press'te falan da genelde 25kilo giriyorum. 1.78 boy 69kgyim bu arada. Annem haklı mı sizce? Ne yapmalıyım?

Form bozmadan bunları yapabiliyorsan vücudu yaşlandırmazsın tam tersi gençleştirirsin.

Annem vücudunu yaşlandırıyorsun falan dedi, kafama takıldı. Yaşıma göre gerçekten ağır kilolarda giriyorum. Örneğin; bench press 70kilo 5-6 tekrar, dumbell press 27, 5kg 5-6 tekrar, fly makinesi Max kilo 9-10 tekrar. Göğüs için bu şekilde çalışıyorum, antrenman böyle. Sırtta lat pulldown 80-85 kilo 5-6 tekrar, makine row 80-85kilo 7-8 tekrar gibi genel olarak ağırlıklarım böyle. Omuz Press'te falan da genelde 25kilo giriyorum. 1.78 boy 69kgyim bu arada. Annem haklı mı sizce? Ne yapmalıyım?

15 yaşında bu kadar kaldırabiliyorsan vücut kendi kendine gençleşiyormuş zaten. Ama kiloyu azaltıp 3x12 gibi yapabilirsin. Fazla kilo yapmak iyi ama 5-6 tekrar falan yapıyorsanız zorlanıyorsunuz demektir. Fazla yüklenmenin bir anlamı yok. Her set bir tık kiloyu arttıracak şekilde yaparsan daha iyi olur.

15 yaşında bu kadar kaldırabiliyorsan vücut kendi kendine gençleşiyormuş zaten. Ama kiloyu azaltıp 3x12 gibi yapabilirsin. Fazla kilo yapmak iyi ama 5-6 tekrar falan yapıyorsanız zorlanıyorsunuz demektir. Fazla yüklenmenin bir anlamı yok. Her set bir tık kiloyu arttıracak şekilde yaparsan daha iyi olur.
Hocam 12 tekrar bana fazla geliyor gibi ya hiç 12 tekrar yapmadım spor hayatım boyunca. Her set kiloyu arttırma olayından ziyade ben şöyle yapıyorum; son sette kaldırabileceğim en ağır kiloya gelince ister istemez tekrar sayım düşüyor hafiften başlayınca. O yüzden onun yerine en ağırdan düşüğe doğru giden sistemi uyguluyorum uygulayacaksam. Tavsiyeniz için teşekkürler.

15 yaş için fitness genel olarak önerilmez hatta 16 yaş üstü kabul eden spor salonları dahi var. Ondan dolayı kiloyu azaltıp 12 tekrar yaparsan senin için daha iyi olur. Sakatlanma riskini de azaltırsın.
Hocam ben 13 yaşından beri düzenli/düzensiz spor yapıyorum. 12 tekrar bana çok klişe geliyor bilmiyorum belki denerim. Sakatlanma konusunda bende biraz tedirginim açıkçası yağ oranım %13 civarı bu da sakatlanma riskini arttırıyor diye biliyorum. Bakalım umarım böyle bir şey başıma gelmez.

Hocam ben 13 yaşından beri düzenli/düzensiz spor yapıyorum. 12 tekrar bana çok klişe geliyor bilmiyorum belki denerim. Sakatlanma konusunda bende biraz tedirginim açıkçası yağ oranım %13 civarı bu da sakatlanma riskini arttırıyor diye biliyorum. Bakalım umarım böyle bir şey başıma gelmez.
12 tekrar yapmana gerek yok dostum, kendini sakatlamayacağından eminsen devam et böyle güzel kiloların. Ben 1 yıldır 8 tekrarın üstüne çıkmayarak 40-41 cm kol yaptım. Sakatlanırsan işler ayrı tabii, ben belimi sakatladım o yüzden dikkat et ağır girerken.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı