15 yaşında diyet yapmak

Spor yapmaya özen gösterin. Hemen kilo veremezseniz. Sağlık olanda yavaş yavaş kilo vermektir.
Spor olarak günlük 30-60 dakika yürüyüş ve evde egzersiz yeterli olacaktır.

Günlük enerjini tam al. O yüzden yemenden çok kısmana gerek yok.

Günlük yemek olarak 2 kere yemeniz yeterli olabilir. Onun yanında öğlen yoğurt yiyebilirsiniz.

Asitli içecek içmeyin. Genel olarak şekerli yiyecek yemeyin.

Sabah kahvaltısında haşlama yumurta, süt, peynir tarzı sağlıklı besinler tüketmeye özen gösterin. Ekmek yemek kilo aldırabilir. Ekmek yemek veya yememek size kalmış bir şey.

Öğlen ise bir tabak yoğurt eğer çok acıkırsanız 1-2 tabak çorba içebilirsiniz. Çorbadan başka salata yiyebilirsiniz. Bir sürü çorba ve salata çeşidi var. Mesela 1 tane elma yiyebilirsiniz.

Akşam yemeğinde ise yağlı ve tatlı gibi şeyler yememeye özen gösterin. Öğlen yemeği gibi yapabilirsiniz.

Genel olarak spor ve dengeli beslenme. Herkes bu lafı der. Klişe bir söylemdir ve gerçekten doğru bir sözdür.

Ne güzel herkes diyetisyen, herkes beslenme uzmanı olmuş. Diyetisyenler de herhalde boşuna 4 sene fakülte okuyor Devlet hastanesinde kilonuz normal olduğu için yoğunluktan çok ilgilenememiş olabilirler. Özelde bir diyetisyene başvurun. Diyet kişiye özeldir, ezbere yapılmaz.

Arkadaşlar diyete bu konuya yazdığım gün başladım merak ettim kiloma baktım o gün 77'ydim şu an 72 kiloyum yaptığım diyette ekmek yok eskisine nazaran az yemek var ve asitli içecekleri içmedim bu kadar çayada yarım şeker attım.

Tebrik ederim! Bence şekeri tamamen kesebilirsiniz sizin için daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…