15 yaşında nasıl para kazanılır?

Yok öyle bir dünya abicim yok. Bu mantıkla her yazılım öğrenen, tasarım yapabilen bir yerden kesinlikle para kazanıyor. Yok öyle bir şey. Bir kere photoshop, premiere, after effects öğrenmek bile para istiyor, hangi eğitim setiyle hangi zamanla öğrenecen, öğrendin diyelim kim ne diye para verecek ona? Köle gibi çalışmadan para kazanmak mümkün değil dostum, şunu kafanıza sokun.
Hocam merhabalar, çok önyargıyla yaklaşmışsınız. Zaten kolay bir iş olduğunu söylemedim. YouTube'dan isteklerinize uygun bir ücretsiz kurs bulmak, saatlerce pratik yapmak, müşteri bulmak için ilanlar açmak -ki bu en zahmetlisi ve sabır gerektirenidir- çok sabır ve emek isteyen şeyler. Bu yüzden herkes yapamıyor; ancak kendi ağınızı oluşturduğunuzda iş ayağınıza geliyor, yoksa işi sizin bulmanız gerekiyor.
 
Blog yazarlığı yapabilirsiniz. Ben blog yazarlığı sayesinde aylık 200 TL kazanmıştım. Hem de 1 ayda sadece 4 Saat harcayarak. Bu süre elinizin hızına göre değişebilir.
 
Doge alabilirsin elon musk gene bir şeyler atmış.
 

Dosya Ekleri

  • D4C6CA92-2133-46A3-B133-8D9A7AE802DB.png
    D4C6CA92-2133-46A3-B133-8D9A7AE802DB.png
    391,8 KB · Görüntüleme: 82
Hocam merhabalar, çok önyargıyla yaklaşmışsınız. Zaten kolay bir iş olduğunu söylemedim. YouTube'dan isteklerinize uygun bir ücretsiz kurs bulmak, saatlerce pratik yapmak, müşteri bulmak için ilanlar açmak -ki bu en zahmetlisi ve sabır gerektirenidir- çok sabır ve emek isteyen şeyler. Bu yüzden herkes yapamıyor; ancak kendi ağınızı oluşturduğunuzda iş ayağınıza geliyor, yoksa işi sizin bulmanız gerekiyor.
Madem ücretsiz kurslarla oluyor bu iş ne diye udemy de Skillshare de insanlar parayla ders veriyor? Bu iş öyle boş vaktimde şunun dersini izleyeyim diğer boş vaktim de de öğrendiğimle para kazanayım işi değil, hayal dünyasında yaşamayın. Bu işten para kazanan insanlar ciddi ciddi işine yatırım yapan, gecesini gündüze katıp zar zor öğrenebilmiş, az buz da parasını kazanan insanlar. Ben sizin ne demek istediğinizi anladım, sadece konu sahibi arkadaşa bu işin sandığından daha zor olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
 
Kendimi beğenmişliğimi nerede gördünüz?
'tm', 'kardeşim' hitaplarınızdan ve cevaplarınızdaki tutumdan.
Sanayiye girmeyi kabul ederim ki daha önce çalıştım sanayide, fakat şu içinde bulunduğumuz durumda bu pek de mümkün gözükmüyor.
Orayı yanlış okumuşum, kusura bakmayın.
Ayrıca ben işsizlikten neden etkileneyim yaz sezonunda su limonata satmak için işsizlik rakamlarını göz önünde bulundurmam gerekmez.
İşveren yok. İsterseniz gidin su, limonata satın orada bir sorun olmaz fakat berberde, sanayide vs. iş arayanlar da var. Bu yüzden gerekir. İşverenler bir çocuk gelsin de maaşlı çırak olarak çalıştırayım demiyor.
Boş fotoğraf çekmedim Sinop'un çeşitli yerlerinde makinem ile doğa fotoğrafları çektim ve bundan para kazanamadığımı geyiğine söyledim.
Keşke bunu daha önceden dile getirseydiniz. Ve Shutterstock'ta tanınmıyorsanız orada da iş yok.
Ayrıca bana yardımın dokunmadı
Yardımım dokundu diye bir şey demedim zaten. Yardımcı olmaya çalışıyoruz dedim.
daha çok manasız yere bana inatçı saygısız ve klavye delikanlısı dediniz kırıldım.
Manasız yere değildi, eleştirime 'tm' yazman, hitap şekline dikkat etmemen ve saygılı davranmaman senin hatandı. Kırılmak yerine üstüne düşünürseniz daha güzel olur.
Ayrıca ailemin maddi durumu allaha şükür iyi ben istesem aldırırım onlara ama bir katkım olsun diye baba parası yemiş olmamak için kendim almaya çabalıyorum yatırım yapıyorum olabildiğince tasarım yapıyorum.
O zaman o kısmı alınmanıza gerek yok, başında da zaten kötüyse dedim. Düşünceniz de hoş, kendinize ve ailenize katkınız olur.
Ama bunların yanı sıra bir de yazın bir işte çalışacağım tezgah kuracağım ayrıca elimdeki laptop bizim canlı ders yaptığımız teams uygulamasını dahi kaldıramıyor kaç kere sorun yaşadım bu konu ile ilgili.
Onun için tablet ile idare edebilirsiniz dedim. Alın bir iPad, en az 5 yıl sorunsuz götürür sizi. Bence bir düşünün.
Ve kardeşim reis aga gibi kelimeleri yaygın olarak kullanırım size kardeşim denk geldi.
Reis ve aga ifadeleri kabul edilebilir ve hoş hitaplardır. Karşınızdakini kendinizden üstün gördüğünüzü düşündürür ama hiyerarşik olarak değil. Saygılı bir tutum sergilediğinizi gösterir. Fakat kardeşim demek, sanki sizden küçük birine bir şey öğretiyormuşsunuz gibi durur. Ve internet ortamında pek de hoş gelmez. Kullanmamanızı öneririm.
Ve şunu da sakın unutmayın ki kimse daha uzun süredir burada diye saygıyı hak etmez hele ki aklın yaşta değil başta olduğunu bilmeyenler...
Ben böyle bir şey demedim. Siz yaşınızı bilmediğiniz kişilere kardeşim demeyin dedim. Çünkü kardeşim ifadesi, kişiden küçük insanlara karşı kullandığı bir ifadedir. Ama tanımadığınız her insana saygılı davranmalısınız. Hak edip etmediğini bilemezsiniz. Kimin aklın yaşta değil başta olduğunu bilip bilmemesini, onunla tanışmadan öğrenemezsiniz falcı vs. değilseniz. Falcıysanız da adres verin, bir baktırmaya gelirim. Hem para toplamanıza yardımım dokunur.
Olmayan yardımınız için çok teşekkür ederim kalın sağlıcakla...
Çevreye verdiğiniz rahatsızlıktan dolayı çok teşekkür ederim kalın sağlıcakla...
 
Alım satım yapıyorum enayi miyim ben senin gibi verecekleri bir asgari ücret için ağız kokusu çekeceğim. Bugün bilgisayar alıp satarım yarın araba ertesi gün arsa ama sen ölesiye kadar o maaşın kölesisin.
Banane kardeşim git yap? 80 milyon tek yürek alım satım yapabilmeye başlamak için gereken sermayeye sahip zaten. Yaşın 14-15, kendini de kandırma ileride tabela üniversitesi mezunu olup işsiz kalacan ve kolay yoldan yurt dışına kaçmanın yollarını arayacaksın. Çok biliyorsan gel bunu asgari ücretle çalışan ülkenin büyük kısmına anlat.
 
Son düzenleme:
Alım satım yapıyorum enayi miyim ben senin gibi verecekleri bir asgari ücret için ağız kokusu çekeceğim. Bugün bilgisayar alıp satarım yarın araba ertesi gün arsa ama sen ölesiye kadar o maaşın kölesisin.
Sen de ömür boyu ya düşerse riskinin kölesisin. Kazık yiyeceksin, dolandırılacaksın, batacaksın, sermaye kaybedeceksin. İşte o zaman geldiğinde sen de bizi hatırla. Her şey o muhteşem beyninle ilerlemiyor bu dünyada. Biz salak mıyız da alım satım yapmıyoruz tüm gücümüzü sarf edip asgari ücret için çalışıyoruz? Tabii bu ülkede borsanın cıvkı çıktığı için her yatırım değerleniyor. Ama bir şeyi fark edemiyorsunuz. Sizin paranız aynı kalacak, Türk lirasındaki değer, kayba uğradığı için şişirilmiş bir paraya sahip olacaksınız. Yarın öbür gün yurt dışına gitmeye çalıştığınızda göreceksiniz nasıl uyuduğunuzu. Millet panter, biz salak olduğumuz için çalışıyoruz. Büyük ihtimalle senin, maaşlı çalışmanın ayrıcalıklarından haberin bile yoktur. Emin ol sen sadece paranın aynı kalmasını sağlıyorsun, para kazanmıyorsun.
 
Çok basit neredeyse seninle aynı yaştayım ve 3D modelleme öğrenerek oyun içi eşya TRD yaparak ya da pahalıdan alıp ucuza satarak yapabilirsin. Paran var ise BDO tarzı oyunlara başla slotları geliştir sat. Yatırım tavsiyesi değildir belirteyim ben bazen kazandım bazen kayıp ettim.
 
Senin anan baban ne iş yapıyor? Kendin ne okuyorsun ne iş yapıyorsun? Bu ülkede it gibi çalışmadan para kazanamazsın çünkü it gibi çalıştırmayacakları iş yok. Nereye gidersen git seni asgari ücretle günde 10-12 saat çalışmayla başlatıyorlar dostum. Ülke düzeni artık böyle.

Eskiden de böyleydi aga para kazanmak hiçbir zaman kolay değildi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı