15 yaşında sağlıklı beslenmeyle boy ne kadar uzar?

Bu konuda bilgin yoksa mesaj bile yazmayabilirsin. Veya bilgin varsa realwes, funuf gibi yardımcı olabilirsin. Tanrı olmana gerek yok. Sakin.
"Genetikleri bana benzer".

O nasıl oluyor? 😂😂

Yani anne ve babalarının boyları benim anne ve babamın boylarına benzer.
 
Son düzenleme:
Selam arkadaşlar. 15 yaşımdayım. Boyum 169-170. babam askerde 177 idim diyor fakat şu an 175 falan :). Annem ve ablam 159 civarı. Ergenliğe (tam olarak) 14 yaşımdan 3 ay geçtikten sonra falan girdim. Başlarda ani bir uzayış yaşadım. Yazın girmiştim ergenliğe. Kışın bayağı bir yavaşladı. 3-4 cm uzamıştır belki en fazla. Yazın bunun iki katı falan uzamıştı, değerler yanlış olabilir. Sizce boyum ne kadar olur? Şu an yavaş yavaş uzuyorum. Bu günlerde boyumu aşırı takmaya başladım. 2 arkadaşım var. İkisi de benden uzun. Genetikleri bana benzer. Ergenliğin başlarında, yani hızlı uzayış dönemlerinde hiç spor falan yapmıyordum. Beslenmem de kötüydu. Bunlara dikkat etsem bundan sonra güzel uzar mıyım?

Hocam boy uzatma egzersizleri yapabilirsiniz.
 
Tam büyümenin bitmesi 21 yaşına kadar devam eder kardeşim,düzenli bir şekilde egzersiz yaparsan,proteinini alırsan boyunu gayette uzatman mümkündür fakat öyle aman aman beklentin olmasın, en fazla 1.75-1.80 arasına ulaşabilirsin diye düşünüyorum.
 
Tam büyümenin bitmesi 21 yaşına kadar devam eder kardeşim, düzenli bir şekilde egzersiz yaparsan, proteinini alırsan boyunu gayet de uzatman mümkündür fakat öyle aman aman beklentin olmasın, en fazla 1.75-1.80 arasına ulaşabilirsin diye düşünüyorum.

Beklentim yok zaten 175 olsam yeter benim için. Ortalama bir boy istiyorum sadece.
 

Geri
Yukarı