15 yaşında sağlıklı şekilde kilo alıp spor yapmak

eyup7

Decapat
Daha fazla  
15 yaşındayım boyum 1.76 ve kilom 59 boyuma göre zayıfım kilo almak istiyorum fakat spor ile birlikte. Daha önce öyle çok spor falan yapmadım nasıl bir düzen oluşturabilirim evde sadece bir çift dumbbelım var kollarım zayıf görünüyor dışarıdan bakılınca bunu halletmek istiyorum. Önerebileceğiniz bir program var mı?

Yanlış bilgi
Yemek yiycen 2 saatte bir pilav yiycen 6+ öğün yersen kilo alırsın. Program olayını bilen birisi cevaplayabilir fazla bilgim yok o tarafta :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Yemek yiycen 2 saatte bir pilav yiycen 6+ öğün yersen kilo alırsın. Program olayını bilen birisi cevaplayabilir fazla bilgim yok o tarafta :(
2 saatte bir pilav yiyerek üstüne bardağını koyabileceği bir göbek yapabilir doğru söylüyorsunuz.

15 yaşındayım boyum 1.76 ve kilom 59 boyuma göre zayıfım kilo almak istiyorum fakat spor ile birlikte. Daha önce öyle çok spor falan yapmadım nasıl bir düzen oluşturabilirim evde sadece bir çift dumbbelım var kollarım zayıf görünüyor dışarıdan bakılınca bunu halletmek istiyorum. Önerebileceğiniz bir program var mı?
Sağlık bir şekilde kilo almak istemek kas kütleni arttırmaktan geçer, bunun için ihtiyaç duyduğun kaloriden fazla alman şart (örn; günlük 2000 kalori ihtiyacın varsa 2500 kalori al).

Kas kütleni arttırmak için bol proteinli ve karbonhidratlı beslen, günlük 1 ya 1.30 saat ağırlık çalış ve en az 8 saat uyu (vücut; gelişimi, yenilenmeyi ve iyileşmeyi uyku zamanında yapar).

En iyi düzeni spor salonuna giderek sağlarsın, evdeki 2 adet dambıl ile bir yere varman pek mümkün değil. Zaten spor salonunda hocalar sana ne yapman gerektiğini anlatacaktır ve unutma daha 15 yaşındasın vücudun daha yeni yeni testosteron salgılıyor o yüzden sosyal medyada ki tipler gibi bir anda gelişip onlar gibi vücut elde etmeyi düşünme.

Ayrıca sporu hayatının merkezine koyma, fazla kasma. Yorulduğun zaman gitmeyebilirsin, gitmek istemediğin zaman gitmeyebilirsin. 1-2 gün hatta 1-2 hafta sana bir şey kaybettirmez. Günün sadece 1 saatini bile spor yapmaya ayırsan senin için yeterli olacaktır ve bir anda gelişimde bekleme, bu iş birazda sabır işi.

Yukardaki arkadaşın dediklerine de bakma, günde 3 hatta 2 öğün bile yesen yeter. Önemli olan alman gereken besinleri alabilmen.

2 saatte bir tavuk pilav ve 59 kilo birisi? sizin dediğiniz şey eziyetten farksız. 3000 kalorilik bir beslenme işini görecektir, karbonhidrat protein ağırlıklı olmalı ve yağ minimum olmalı. Kalori hesaplamak için FatSecret kullanabilirsin. 62 kiloyken bu şekilde başlayıp rahat kilo alarak kas yapmıştım, 87 ye kadar çıkmıştım kilom artmadığında kaloriyi arttırıyordum.

Evvet çok bilgililer gelmiş gene, evet 2 saat abartı olabilir dostum her 200gr pişmiş pirinci göze alırsak 300 kaloriden (ki 300 değil :D ) sadece pilav ile 1800k kalori alırsın. Amacın zargana görünmemek değil mi? O zaman olabildiğince hızlı kilo almalısın kimse sana kusana kadar ye hasta olana kadar ye kendini yırt obez ol demiyor 6+yiyebiliyorsan(ki yeniliyor zaten)gayet basit ve temiz kilonu alırsın kimse sana obez ol demiyor gerekli kilona ulaş normale dön.
Kas yapmak istiyorsun yani bulka da girmen gerekecek(opsiyonel bir seçenek)eğer bulka girebilirsen de güzel olur define olurken de pilavla gene kilo verirsin.
Zaten 5-4 öğün senin kilo almana yetiyorsa bunu sorgulamana gerek yok yetmiyorsa tek çaren temizi göze alırsak pilava abanmak.

Ekleme: 6+ öğün ve 2 saatte bir abartı olabilir kişiden kişiye değişir.

Evvet çok bilgililer gelmiş gene, evet 2 saat abartı olabilir dostum her 200gr pişmiş pirinci göze alırsak 300 kaloriden (ki 300 değil :D ) sadece pilav ile 1800k kalori alırsın. Amacın zargana görünmemek değil mi? O zaman olabildiğince hızlı kilo almalısın kimse sana kusana kadar ye hasta olana kadar ye kendini yırt obez ol demiyor 6+yiyebiliyorsan(ki yeniliyor zaten)gayet basit ve temiz kilonu alırsın kimse sana obez ol demiyor gerekli kilona ulaş normale dön.
Kas yapmak istiyorsun yani bulka da girmen gerekecek(opsiyonel bir seçenek)eğer bulka girebilirsen de güzel olur define olurken de pilavla gene kilo verirsin.
Zaten 5-4 öğün senin kilo almana yetiyorsa bunu sorgulamana gerek yok yetmiyorsa tek çaren temizi göze alırsak pilava abanmak.

Ekleme: 6+ öğün ve 2 saatte bir abartı olabilir kişiden kişiye değişir.
Günde 3 öğün yiyerek 25 kilo aldım ben mi boş konuşuyorum? her öğünde 900-1000 kalori alsan zaten 3000 e yaklaşıyor ve tek çare pirinç değil. Shake de güzel bir alternatif tekte 1200 kalorilik shake yapılabilir o kadar pirinç yemesine gerek kalmaz.

300 gr çiğ ölçülmüş pirinç 1050 kalori.
400 gr tavuk göğsü çiğ ölçülmüş yaklaşık 460-470 kalori.
Yulaf, muz, fıstık ezmesi, ceviz ve sütle bir shake yapar ne kadar kalori alması gerekiyorsa olur biter. Yemeğe koyulan yağları falan da hesaplasan toplamda 3000 kaloriyi rahat alır.

15 yaşında 1.76 genetik iyi senin.

Günde 3 öğün yiyerek 25 kilo aldım ben mi boş konuşuyorum? Her öğünde 900-1000 kalori alsan zaten 3000'e yaklaşıyor ve tek çare pirinç değil. Shake de güzel bir alternatif tekte 1200 kalorilik shake yapılabilir o kadar pirinç yemesine gerek kalmaz.

300 gr çiğ ölçülmüş pirinç 1050 kalori.
400 gr tavuk göğsü çiğ ölçülmüş yaklaşık 460-470 kalori.
Yulaf, muz, fıstık ezmesi, ceviz ve sütle bir shake yapar ne kadar kalori alması gerekiyorsa olur biter. Yemeğe koyulan yağları falan da hesaplasan toplamda 3000 kaloriyi rahat alır.

Canım kardeşim benim, ben sana sadece pilavdan yol almışım tavuğu yok kurusu yok ara öğünü yok iyi oku.

Sadece pilav ile 1800k kalori alırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı