15 Yaşındaki Bir Çocuğa Nasıl Bir Sistem Toplanmalı?

Bütçe varsa bence her türlü oynu üst seviye oynayabileceği bir sistem yapın. Hevesini sonuna kadar alsın. PC başında harcayacağı zaman ise tamamen size bağlı. Derslerinden geri kalmayacak bir şekilde bir çizelge oluşturursunuz olur, biter. Ona ne zaman ders çalışması ne zaman oyun oynamasını öğretmeniz lazım. Yoksa sistem özellikleri kötü diye PC başından kalkıp ders çalışacağını sanmıyorum. Aksine o merak ve heves daha saplantılı hale getirebilir.

Şöyle bir sistem yeterli olur. Bu sistemle güncel ve online oyunları rahat bir şekilde oynar. Maksat bir fikriniz olsun diye şu linkleri koydum. Bütçe belirtirseniz daha güzelini de toplarız.

Gamepower GPR24C144 23.6'' 144Hz 1ms FreeSync Curved Gaming Monitör | GamePower | 144Hz 144hz yenileme hızı ve 1ms tepkime süresi ile 24'' oyuncu monitörü Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da

ATLAS-GI/i5 8400/GIGABYTE GTX 1070/8GB DDR4/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA

Son düzenleme:

Kesinlikle katiliyorum.

Aynen bende olduğu gibi 15 yaşındayım ve saplantılı durumdayım GT750M ile bir yıl öncesine kadar mobility radeon HD5650 kullanıyordum. Düşük pc oyun oymasını kesmez ama ne zaman ki 4. sınıfta technopatı keşfettim o zamanlar biraz oyundan çok donanıma ilgim kaydı şimdi donanım ile alakalı çoğu şeyi orta-üst düzey arası biliyor donanım konusunda saplantılı oyun konusunda ilgili bir insanım.

@ahmettahayucell Ben de Fen lisesinde okumaktayım ve son sınıfım şuanda. Eğer oğlunuz Ankara Fen Lisesini kazanmışsa bayağı bir emek harcamıştır diye düşünüyorum. Emin olun sizin gibi duyarlı bir babanın oğlu bir bilgisayar için hayatını heba etmeyecektir. Bence konsol değil dediğiniz gibi PC mantıklı bir seçim olacaktır. Bence donanım konusunda oğlunuza bir sorun çünkü muhtemelen çoktan kendi kafasında bir sistem oluşturmuştur. Bütçeniz hakkında bilgi vermeniz yararlı olacaktır. Ancak yine de sorunuz üzere örnek bir sistem dizdim:

Tecrübeli forum üyeleri size daha iyi sistemler dizebilir. Ayrıca Technopat Sistem Tavsiyeleri solda belirttiğim linkten de çeşitli sistem tavsiyelerine göz atabilirsiniz.

Hayır konsol alınmasından yanayım hep bilgisayar nereye kadar konsol oyunlarını da denemeli ayrıca 5 sene sonra topladığın bilgisayar oyunlar için yetersiz kalacak sonra da sana baba ekran kartı al işlemci al diyecek %100 eminim konsol alırsan böyle bir derdin yok tavsiyem XBOX ONE S veya X.

5000 TL Bütçe için
İntel Core İ5 8400
16 gb hyper x 2666 mhz ram
Gigabyte b360m aorus gaming 3
Gigabyte Windforce gtx 1060 6 gb
1 tb disk
Cm lite 5 500w gibi bir sistemi 5038 tlye sinerji bilgisayardan toplayabilirsiniz 4500 TL bütçe içinde
İ5 8400
B360m aorus gaming 3
8gb hyper x 2666 mhz ram
GTX 1060 6 gb gigabyte windforce
1tb disk
Cm lite 5 ikisinide öneririm her iki sistemdede yazılım kodlama yapabilir

Dostlar ben bir bilgisayarcıyım.
Donanım hakkında yeterli bilgim var ama burada önemli olan bir çocuğu şımartmadan kaç TL sistem toplanmasıdır?

Dostlar ben bir bilgisayarcıyım.
Donanım hakkında yeterli bilgim var ama burada önemli olan bir çocuğu şımartmadan kaç TL sistem toplanmasıdır?
Konsol alman daha doğru diyorum çünkü bakacak ki konsolda 1 tane oyun var onu oynamak zorunda kalacak ama bilgisayar alırsan korsanı bile bulur yine oynar başından kalkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…