1500-2000 TL MTB Önerisi

Datron2

Hectopat
Katılım
25 Mart 2015
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, sizlerden pek bir bilgim olmadığı için bisiklet konusunda yardım almak istiyorum boyum:1.65, kilom:50. Aklımda Sedona 820, Merida big seven 20 var ama gerçekten bisiklet konusunda cahil olduğum için hiçbir şey bilmiyorum. @BilgisayarKurdu ve @Bulut Uzer sizlerden özellikle tecrübeli olduğunuz için sizlerden yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
İkinci el önerilere açıksan bu fiyata orta seviye MTB bulabiliriz sana. Eğer elinde hazırda para yoksa sıfır önerilerde bulunuruz, imkan bulunca alırsın. Yaz sezonu geldi, param hazır ve alacağım dersen ikinci ele yönlendireceğim seni.
 
Bütçen iyi @BilgisayarKurdu 'nun önerisini dinleyebilirsin sonuçta neredeyse aynı önerileri sunacağız. Ama ek olarak illa sıfır isteyecek olursan sağlam markaların bisiklet mağzalarına gitmeni öneririm.
 
İlk defa bir şeye böyle bir fiyat ayırdığım için sıfır olması taraftarıyım ama tabi ikinci el almak için iyi nedenleriniz varsa neden olmasın :D.
 
Birincisi iyi mal ve kötü mal arasındaki farktan başlayalım : İyi malı yıllarca kullanırsın, masraf yaratmaz ve sürekli memnun eder. Kötü mal ise sürekli mutsuz eder ve yıllarca falan da kullanamazsın, sadece alırken cebini az boşaltırsın o kadar.

Sıfır yerine 2. el aldığında haliyle iyi mal almış oluyorsun. Bisiklete yeni başlayan biri için 2000TL astronomik bir rakam gibi görünebilir ve gerçekten gayet iyi de bir para ancak bu paraya ikinci el tercih yapmanız demek 4000TL'lik sıfır bir bisiklet almaktan aslında hiç de farksız değil.

Ben de XTR- XO - X9 grup setli, SLX - XT fren setleri olan bir bisiklet kullanıyorum 1 seneyi aşkın süredir. Bisikletim şuan hurda mı? Veya çürüdü mü bir tarafı? Üst seviye ekipmanlarda vites - çekiş sistemi hariç eskiyecek bir parça bilmiyorum şahsen ben 2 yıllık kullanımla hele ki bakımları düzgün yapılmışsa? Zincir ve olsa olsa aynakolun 3. yaprağı değişir o sistemde de en kötü ihtimalle.

Sen eğer 2. el bisikleti kontrol ederek alırsan emin ol çoook karlı çıkarsın bu işten.
2000TL para harcayıp Deore setle dolaşmak mana cazip gelmiyor inan, kadro maşa da keza öyle.

Alabildiğinin, temiz olmak şartıyla en iyisini al. Zaten bir süre sonra eğer bisikleti gerçekten sevebilirsen benim gibi tek bir parçasına 1000TL'yi harcayacak kadar gözün kararmaya başlar. 2. el al ki ileride komple bisikleti değiştirmek zorunda kalmaz, az çok idare etsin üzerindeki parçalar, yükseltilme ihtiyacını daha az hisset yani ileride.
 
Eğer düşünürsen bir tane link bırakıyorum. Bu mtb sınıfı ama dirt jump kategorisinde bir bisiklet. BlackMarket için kefil olabilirim. Gözüme çarptı belki ilgini çeker diye öneriyorum.

BlackMarket üzerinde sıfır toplamaya kalksan sana 3000'e patlayacak parçalar var. Ve gümrük ücreti ile sorunlarını katmıyorum bile. Benim ilk tercihim ondan yana.

BLACKMARKET DJ! - Bisiklet ile ilgili tüm malzemeler sahibinden.com'da - 296192865
 
@BilgisayarKurdu Ben bisiklet konusunda cidden cahilim. Mesela "Ben de XTR- XO - X9 grup setli, SLX - XT fren setleri olan bir bisiklet kullanıyorum" cümlenizde grup setlerinin ne anlama geldiğini vs. hiç bilmiyorum çünkü bisiklet hakkında en ufak bilgi bulamadım internette. İkinci el olarak en iyi neler önerirsiniz?. Şimdiden teşekkürler
@Bulut Uzer Bu arada attığınız bisiklet bmx olarak geçiyor. Bu dağ bisikletine dönüştürülmüş bmx mi :D.
 
Eğer çok temiz olsun dersen sıfırı 2,6 olan Scott aspect 920 29" bisikleti 1,7'ye çok rahat alırsın, bütçeni de zorlamaz. 3x10 Deore set tatmin eder, kadrosu falan da gayet iyi.
Fırsatları kollayacak olursan grup seti daha da üst seviye olan bisikletler de çıkar karşına mutlaka.

12994359_10209148570221480_5545929134243441322_n.jpg
 
Hayır bmx veya dağ bisikletine dönüştürüşmüş bmx değil. Dediğim gibi bu bir dirt jump bisiklet. Mtb sınıfında ve street ya da normal kullanım için uygundur.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı