1500 TL A10-7870K Sistem Toplama

AsiL.Bey

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba öncelikle. 1500 TL pc toplama videosunu izledim ve geldim forumda yenıyım eğer konuyu yanlış yere açıyorsam affola.

Öncelikle video için teşekkürler fakat sormak istediklerim var.

En kısa zamanda yardımcı olursanı.z

1. HDD almasan sadece SDD alsam ne olur bende harıci 1tb hdd var onu extra olarak kullanablir miyim?

2. "4 - 4" ram almaktansa 1 adet 8 alıp ilerleyen zamanda 1 8 daha eklesem sıkıntı olur mu 2-3 ay sonra?

3. Kullandıgım monitör eski Syncmaster 943 samsung LCD vga oyunlarda bir sıkıntı çıkarır mı?

4. Ekran kartı bağlasam 512MB 128bit elimde varda faydası olur mu hiç olmamaktansa yani.

5. Daha sonra 3-4 ay kadar sonra 2gb 256bit ekran kartı eklesem nasıl olur "DDR 5 ekleyebilir miyim yani"

6. Video üzerinden zaman geçmiş onu değil de bunu tak diyebileceğiniz parça değişikliği var mı?

7. Parçaları alabileceğim tavsiye bir site.
Video ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Eski sabit diskinizi kullanabilirsiniz.
2. Sorun olur bununla ilgili konu açan bile var performans yarı yarıya düşer tek kanal çalıştığı için videodaki performansı alamazsınız apuda çift kanal önemli.
3. Çıkarmaz bende Samsung Syncmaster 920 var vga bağlantısı ile kullanıyorum VSR bile kullanabilirsin bu bağlantı ile.
4. 7870 Knın içindeki GPU daha güçlüdür. Eğer illa o ekran kartını kullanacaksan şu an 1500 liraya intel sistem yap o ekran kartı ile idare et yeni çıkan ekran kartı veya şimdiki ekran kartlarından bir tane alıp kullanabilirsin. Dediğim gibi ekran kartını takacaksan intel al yoksa apuda ki gpu daha güçlü.
5.GDDR 5 ile DDR 3 bellek ile bağlantı yok yani rahatlıkla takabilirsiniz. 4. satırdaki dediklerim hala geçerli.
6.Temelde değiştirebileceğin 7890 K var wraith soğutucu ile geliyor 70 liralık soğutucu performansıyla aynıdır.
7.Sinerji veya webdenal gibi siteler var. Bilendenal sitesinden bellek alabilirsin belleği en ucuz burası satıyor ve çok iyi ilgileniyorlar sadece bellek sattıkları için konuya vakıf oluyorlar.
O ekran kartının performansı nasıldı idare edebiliyorsan skylake bir sistem yaparım daha iyi olur. Şu an örnek yapıyorum ve o ekran kartını takarsınız işlemci gücü daha iyi olur.

Bellek : Bilendenal.com doğru ürünü, konusunu iyi bilendenal
Toplam 1593 lira.

Ana karttan kısarak 1500 liraya düşürebilirsin fakat tavsiye etmiyorum bir 100 lira daha koyabilirsin gerçekten farkını hissettirecek ana kartı düşürürsen. Şu an kullandığın ekran kartını takacaksın ve bu şekilde devam edeceksin ileride ekran kartı takacaksan GTX 980 e kadar takabilirsin. Yeni çıkacak ekran kartlarından GTX 1080 ve aşağısına yetecek bir güç kaynağıdır.

Merhaba ben 1500TL sistem tavsiyesinin aynısını topladım sadece ''ssd'' yok. Sistem oldukça güzel işliyor.Gelelim senin sorularına; Ssd 240 GB alıp sistemi ve 2-3 oyunu içine kurarak diğer oyunlarını elinde olan hdd ile saklıyabilirsin.Ram konusuna gelince slot bakımından 2x4 tavsiye ediyorum eğer ileri de 2x8 yapmayı düşünmüyorsan. Ram konusunda bir diğer önemli nokta ise kesinlikle 2400 mhz almalısın performansı çok büyük ölçüde etkiliyor. Ekran kartı takmanın bence bir gereği yok çünkü Apu sistemi toplamanın avantajlı noktası ekran kartını içerisinde barındırıyor olması ama ben güvenmiyorum diyorsan Apu sistem toplamana gerek yok bence.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı