1500 TL AMD sistem toplama

Percival

Kilopat
Makaleler
3
İleride para olunca iyi bir ekran kartı alıp upgrade yapabilirim şu an oyun oynamıyorum yani ekran kartı olmasa da olur ama Intel gibi AMD kartlar grafik sürücü bulunduruyor mu? Çalışır mı hiçbir bilgim yok. Bu yüzden buraya konu açtım. Bütçem monitör ve diğer masraflara gideceği için fazla kalmıyor, olursa 1300-1500 TL olabildiğince ucuz ve sessiz PSU içeren bir sistem olmasını istiyorum. Grafik kartsız çalışıyorsa sistemin APU olmasına gerek yok, oyun değil render benim için önemli. Sistemin AMD olmasını istememin nedeni fiyatlar. Dolar şu an 5.40 bu saatten sonra 2 yılda geçse o dolar 5 liranın altına inmez o yüzden kabullenip ederinin 4 katı kazık fiyatlardan beklemeden toplamak istiyorum. Sistemde SSD olsun 120 GB olsa bile yeter, HDD şu an çağa ve teknolojiye ihanet eden bir ürün.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD'nin grafik kartları bulunduran türlerine APU deniyor zaten (Bilgi için ilgili Technopat konusu).

Bu arada oyun değil render önemli demişsiniz. Her ne kadar uzmanlık alanım olmasa da duyduğum kadarıyla render, oyunda da daha fazla grafik gücü istiyormuş. Yani APU sistemler ile iyi kötü oyun bile oynarsınız ama render zor olur gibi.
AMD'nin APU sistemleri için A8 ve A10 gibi serilere bakabilirsiniz. Bir de Ryzen 3 2200G vardı sanırsam. Son amanlarda pek takip etmedim, belki daha yenileri de çıkmıştır.

AMD'nin grafik kartları bulunduran türlerine APU deniyor zaten (Bilgi için ilgili Technopat konusu).

Bu arada oyun değil render önemli demişsiniz. Her ne kadar uzmanlık alanım olmasa da duyduğum kadarıyla render, oyunda da daha fazla grafik gücü istiyormuş. Yani APU sistemler ile iyi kötü oyun bile oynarsınız ama render zor olur gibi.
AMD'nin APU sistemleri için A8 ve A10 gibi serilere bakabilirsiniz. Bir de Ryzen 3 2200G vardı sanırsam. Son amanlarda pek takip etmedim, belki daha yenileri de çıkmıştır.
Ben orada yanlış yazmışım Anakart üzerinde İntel grafik işlemci bulunuyor onu diyecektim, APU'nun ne olduğunu biliyorum okursanız oyun oynamayacağım APU işlemci olmasına gerek yok demişim. Ve son olarak render derken o fiyattaki işlemciden montaj vb. işler için render performansı beklemiyorum günlük kullanım için işleme hızının iyi olması anlamında diyorum doğal olarak, teşekkürler.

1400 tutuyor sinerjiden toplarsan.
Ekran Alıntısı.PNG

1400 tutuyor sinerjiden toplarsan.
Eki Görüntüle 381014
Toplama hizmetine gerek yok ve işlemci kötü parasına değmez, 4 GB Ram'de yeterli olacaktır. Kasa, Anakart bakıyorum ben bundan daha iyi sistem topladım sadece farklı bilindik dışı kombinasyon olur diye sordum aynı yerden toplayıp fazla para vermenin bir anlamı yok yinede teşekkürler.

Toplama hizmetine gerek yok ve işlemci kötü parasına değmez, 4 GB Ram'de yeterli olacaktır. Kasa, Anakart bakıyorum ben bundan daha iyi sistem topladım sadece farklı bilindik dışı kombinasyon olur diye sordum aynı yerden toplayıp fazla para vermenin bir anlamı yok yinede teşekkürler.
Render nasıl özellikler kullanır bilmiyorum ama 2. el toplasan daha mantıklı o zaman.

Ezberimde olanlarla 2 dakikada 1425 TL'ye bu sistemi topladım, çok fark edecekse bütçede gerekiyorsa 100 TL artış yapabilirim. Bilen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum oldu mu olmadı mı bilemedim. Sipariş versek anca bugün kargoya verilse cumartesi belki yetişir.

AMD Ryzen 3 1200 AMD R3 3.4GHz İşlemci - 536,43 TL - Nanokatalog
Captcha Verification
TX K6 250W USB 2.0 ATX Mid Tower Kasa
Kingston HyperX Fury Black 4GB CL15 DDR4 Bellek (HX426C15FB-4)
ADATA '240 GB' SSD mağazadan = 200 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Ezberimde olanlarla 2 dakikada 1440 TL'ye bu sistemi topladım,bütçede gerekiyorsa 100 TL artış yapabilirim, Athlon 200ge işlemciye 320 TL vermek akıl karı değil. Bilen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum oldu mu olmadı mı bilemedim. Sipariş versek anca bugün kargoya verilse cumartesi belki yetişir.

Gigabyte GA-AB350M-D3V AMD Anakart
Captcha Verification
Sistem çalışırda ekran kartı olmadan görüntü verir mi? asıl soru o.

Ezberimde olanlarla 2 dakikada 1440 TL'ye bu sistemi topladım,bütçede gerekiyorsa 100 TL artış yapabilirim, Athlon 200ge işlemciye 320 TL vermek akıl karı değil. Bilen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum oldu mu olmadı mı bilemedim. Sipariş versek anca bugün kargoya verilse cumartesi belki yetişir.

Gigabyte GA-AB350M-D3V AMD Anakart
Captcha Verification
Böyle de olur evet.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı