1500 TL Intel Anakart ve İşlemci Tavsiyesi

göktuğ yazar

Hectopat
Katılım
21 Temmuz 2017
Mesajlar
227
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Doktor
Arkadaşlar AMD bazlı kesinlikle istemiyorum. Özellikle Intel olsun istiyorum. Sebebine gelince yeni kurduğum Ryzen 5 sistem hem işlemci hem anakart olsun RAM uyumu olsun burnumdan getirdi. Ve yemin ettim bir daha AMD almamaya. Anakart işlemciyi tanımadı kaç kez garanti yolladım bıktım anlayacağınız.

Ayrıca Intel isteme sebebim yüksek çalışma frekanslarına düşük sıcaklıklarda ulaşması. Tavsiyeleriniz nelerdir? Ekran kartım GTX 1060.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
i5 7600K ve Asus Prime Z270-P olabilir.
Aceleniz yoksa Coffee Lake'i de bekleyebilirsiniz.
 
Yaşadığınız soruna benzer bir sorunu Intel'de yaşamayacağınızın garantisi yok. H100 gibi üst düzey sıvı soğutmalarla dahi yük altında stok haliyle 100 dereceyi gören 7700k'ler mevcut. Ancak ille de AMD almam diyorsanız Coffee Lake'leri bekleyin.
 
İntel sistemi AMD den kat kat daha fazla oturmuş bir sistem. Aynı sorunu İntelde yaşayan görmedim. Ama Ryzen sistemlerinde forumlarda yüzlerce böyle sorun var. Belki İntel pahalı olabilir hatta AMD daha performanslı da olabilir ancak İntel daha oturmuş bir işlemci bu kesin.
 
Elbette öyle fakat aradaki küçük fiyat farkı için ben 1600 tercih ederim her zaman. Oyunlarda çok fark etmesede render ve cinbench'te farkı ortada.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı