15000 TL Render Ve Oyun İçin Bilgisayar Toplama

Katılım
18 Ağustos 2016
Mesajlar
9.237
Makaleler
8
Çözümler
28
Bir arkadaşım bu sene liseden mezun olacak ve benden hem render, hem oyun ve ara sıra da Photoshop için bir bilgisayar oluşturmamı istedi. Ben de sizlere danışmak istedim. Bu bütçeye en iyi render ve oyun sistemi nasıl olur? Sisteme monitör dahil olacak. Eğer arada çok performans farkı olacaksa 20000 liraya kadar zorlayabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
bir arkadaşım bu sene liseden mezun olacak ve benden hem render, hem oyun ve ara sıra da Photoshop için bir bilgisayar oluşturmamı istedi. Ben de sizlere danışmak istedim. Bu bütçeye en iyi render ve oyun sistemi nasıl olur? Sisteme monitör dahil olacak. Eğer arada çok performans farkı olacaksa 20000 liraya kadar zorlayabilir.

Bu butcede nasil bir render sistemi olusturulabilir bilmiyorum ama render yapilacaksa muhakkak Ryzen kullanin, biraz bekleyin. Birkaç gune yeni Ryzen'lar cikiyor. O zaman tekrar konu acmanizi oneririm. Hocam, sizlerin de yorumunu alirsak guzel olur @Jira @Oreki.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam arkadaş soruyor peki bu sistemi 1950X ve sıvı soğutmayla yaparsak ne kadar olur? Bir de benim üç sorum olacak:
1. NH-U14S TR 1920X için yeterli mi sizce?
2. Bu sistemi X470, ve R7 2700X ile yapıp SLI 1080 yapmak mantıklı olur mu?
3. Bazı oyunlar işlemcide 24 veya daha fazl thread varsa algılayamadığı için error verip açılmıyor diye duymuştum. Bu ne kadar doğrudur ve o bahsedilen oyunlarda bu sorun nasıl aşılır?
 
Ortalama 1500-2000 TL arası bir fiyat artacak.

1-Yeterlidir.
2-Hayır.
3-Windows üzerinden çekirdekleri yarıya bölebiliyorsunuz. Bu sistem nasıl çalışıyor, o konuda tam bilgim yok. İşte 6 tanesi oyun için, geriye kalan çekirdekler ise arka plandaki başka uygulamalar için gibi.
Peki hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim siz de zahmet ettiniz yardım ettiniz. Arkadaşım 1950X ve Corsair H150i ile sizin sisteminizi almaya karar verdi o da size çok teşekkür ediyor.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı