15000 TL sistem toplama

Bütçe
15000

Simsek_Cakar

Femtopat
Katılım
23 Ağustos 2020
Mesajlar
4
1 Sene sonra kendime 15.000 TL bütçeli bilgisayar toplamak istiyorum. Oyun ağırlıklı kullanacağım overclock yapabileceğim bir sistem olursa işime gelir. Seneye herhalde 11.nesil işlemciler çıkar😅 Bütçeyi aşabilirsiniz. Bütçeye ayrı monitör önerilerinizi de bekliyorum.
 
 
Öncelikle yorumun için teşekkürler hazır PC almayı düşünmüyorum açıkçası üstteki PC'yi beğenmedim ama alttaki iyi sen ana parçaları öner yeter zaten devamı 1artar 2 azalır.
 
15k bütçeye 3600mhz ram, b450 değilde B550 ve iyi bir soğutucu şart. Şu an işim var bu yüzden toplayacak zamanım yok. Bir kaç dakikaya gelirim. Bu süre zarfında isterseniz şu siteden bilgisayarınızı toplayıp montajlatıp öyle satın alabilirsiniz.
 
1 Sene sonra kendime 15.000 TL bütçeli bilgisayar toplamak istiyorum. Oyun ağırlıklı kullanacağım overclock yapabileceğim bir sistem olursa işime gelir. Seneye herhalde 11.nesil işlemciler çıkar😅 bütçeyi aşabilirsiniz. Bütçeye ayrı monitör önerilerinizi de bekliyorum.

1 Sene sonraya kadar neler değişir bence alacağınız zaman sorsanız daha mantıklı.
 
Ben kendime şu şekilde bir sistem toplamayı düşünüyorum. Planlamayı sinerji üzerinden yaptım ve 20.264₺ gibi bir fiyat çıkıyor. Aynı parçaları internetten tek tek en ucuzunu bulup alırsam şu an da 18.305₺ yapıyor. Bir kaç değişiklik ile bütçenize uygun hale getirebilirsiniz bu sistemi. Mesela işlemciyi Ryzen 3700X'e düşürüp PSU olarak biraz daha uygun bir model seçerek sizin bütçenize uygun hale gelir.

Sinerji
 
Dediğim gibi bütçeyi aşabilirim ama aklımda bir soru var: Değer mi?
Böyle bir şey topladım hocam o kadar güzel olmasa bir bakın bence.

Teşekkür ederim gerçekten güzel bir sistem olmuş ben bu sistemi şu anlık kaydettim eğer bütçeyi artırmam gerekirse veya Intel 11.nesil işlemcileri tercih edersem sistemi değiştiririm bir de benim içimde bir ön yargı var ekran kartının üçüncü parti firması çok önemli mi?
Mesela seninkinde 2080 Super 6.5k adamınkinde 8-9K bunların farkı performansla orantılı mı yoksa sadece marka>marka mı?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı