1500TL R5 5600 için kule tipi soğutucu önerisi

Bende Corsair H100 var, 5600X işlemcim 67-68 dereceleri görüyor. Neden olabilir bu?
Bakım yapmadıysan hiç bu sıcaklıklara ulaşabilir. O radyatör sağlam tozlanmıştır. Güzel bir bakım ve termal macun yenilemesi yap güzel sıcaklıklara gelir.
Ya 20 30 derece farkdan kastım aman aman bir fark aralarında 500₺ fark var ucuzu bana daha cazip geliyor ucuzu alsam da çok bir fark olmaz o zaman

Keşke 20 30 derece fark yaratsa hocam :D
Daha uygununu arıyorsan MERHABA150 kodu ile bu ürünü 799TL'ye alabilirsin. Kaliteli parçalara sahip olsun istiyorsan termalright 999TL olanı al.

kanka kullandığın işlemciye x123 bile yeter ama bütçen varken assasin spirit veya assasin king alman daha iyi olur. İleride daha güçlü bir işlemciye geçeceğini düşünüyorsan peerless assassin veya phantom spirit alabilirsin. Aralarında inanılmaz bi performans farkı yok max 5-6 derece oynar. Benim önerim işlemci değişmeyecekseniz assassin king veya peerless assassin olur

Merhaba,

AMD Ryzen 5 5600 işlemcim için kule tipi soğutucu almayı düşünüyorum. 500 ila 1500₺ arasında kaliteli ve en iyi performansı verecek soğutucu önerileriniz var mı?
Thermalright almayın ben aldım Ryzen 5 9600X işlemcim boşta 60 derecede çalışıyor Arctic Freezer 36 alın.

Hocam yükseltme düşünmüyorsanız çok daha ucuz bir kule tipi soğutucu daha iyi olmaz mı? İşlemcinin kendisi 3600-4000 tl bandında sonuçta. Ben 7500f ile x123 duo kullanıyorum ve gayet memnunum (2 ay önce 500 tl idi şimdi 2 katına çıkmış maalesef)

Thermalright almayın ben aldım Ryzen 5 9600X işlemcim boşta 60 derecede çalışıyor Arctic Freezer 36 alın.
neye göre böyle bir fikir ortaya koydun onu anlamadım. Thermalright çok iyi marka. Arctic freezer 36 yerine phantom spirit alırım keyfime bakarım

Hocam yükseltme düşünmüyorsanız çok daha ucuz bir kule tipi soğutucu daha iyi olmaz mı? İşlemcinin kendisi 3600-4000 tl bandında sonuçta. Ben 7500f ile x123 duo kullanıyorum ve gayet memnunum (2 ay önce 500 tl idi şimdi 2 katına çıkmış maalesef)
doğru kanka x123 bile yeter ama bütçesi yetiyorsa assassin spirit veya king de alabilir

Senin kullandığın işlemci ile R5 5600 bir mi? O işlemciyi kullanıyorsan bir zahmet sıvı soğutma almalısın. Bu arada bu soğutucu ile de o işlemci yeterli seviyede soğutulur. Ya takarken düzgün takamadın ya da macunu fazla sürdün. Thermalright R5 5600 için gayet yeterli. Arkadaşın dediği gibi bende tek fanlı Dark Freezer X123 kullanıyorum full yükte 70'i görmedim bile.

Son düzenleme:
Senin kullandığın işlemci ile R5 5600 bir mi? O işlemciyi kullanıyorsan bir zahmet sıvı soğutma almalısın. Bu arada bu soğutucu ile de o işlemci yeterli seviyede soğutulur. Ya takarken düzgün takamadın ya da macunu fazla sürdün. Thermalright R5 5600 için gayet yeterli. Arkadaşın dediği gibi bende tek fanlı Dark Freezer X123 kullanıyorum full yükte 70'i görmedim bile.

Yok 3 kuruşluk soğutmadır kendisi. Macunu orta seviyede sürdüm üstündeki yazılar okunmayacak şekilde. 42-60 derece arası çalışıyor. Keşke kendi bildiğimi alsaydım, Thermalright gibi kötü markalarla uğraşmazdım.

Ya takarken düzgün takamadın ya da macunu fazla sürdün.

Montajı doğru yaptım topladığım altıncı PC tüm topladığım PC'ler 10 senedir sorunsuz çalıştı. Sorunu bende arama, çok övdüğünüz soğutucudan arayın. Kutusundan çıkardığımda her tarafı çizik içindeydi zaten, daha beklemek istemediğim için takmak zorunda kaldım. 5070 çıkınca kasayla beraber değiştirim. Kasayı satarım, bu soğutucuyu ise çöpe atarım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Thermalright Phantom Spirit kullanıyorum R5 7600 ile gayet memnunum. 5 Dakika 30 Saniyelik testte 59 dereceyi gördü.

1739614080130.png

Thermalright Phantom Spirit kullanıyorum R5 7600 ile gayet memnunum. 5 Dakika 30 Saniyelik testte 59 dereceyi gördü.

Eki Görüntüle 2424288
Bu testin aynısını bu soğutucuyla yaptım 94 derece oldu. Kaldı ki senin işlemci daha çok ısınan bir işlemci.

Yeni konular

Geri
Yukarı