Bakım yapmadıysan hiç bu sıcaklıklara ulaşabilir. O radyatör sağlam tozlanmıştır. Güzel bir bakım ve termal macun yenilemesi yap güzel sıcaklıklara gelir.
kanka kullandığın işlemciye x123 bile yeter ama bütçen varken assasin spirit veya assasin king alman daha iyi olur. İleride daha güçlü bir işlemciye geçeceğini düşünüyorsan peerless assassin veya phantom spirit alabilirsin. Aralarında inanılmaz bi performans farkı yok max 5-6 derece oynar. Benim önerim işlemci değişmeyecekseniz assassin king veya peerless assassin olur
AMD Ryzen 5 5600 işlemcim için kule tipi soğutucu almayı düşünüyorum. 500 ila 1500₺ arasında kaliteli ve en iyi performansı verecek soğutucu önerileriniz var mı?
Hocam yükseltme düşünmüyorsanız çok daha ucuz bir kule tipi soğutucu daha iyi olmaz mı? İşlemcinin kendisi 3600-4000 tl bandında sonuçta. Ben 7500f ile x123 duo kullanıyorum ve gayet memnunum (2 ay önce 500 tl idi şimdi 2 katına çıkmış maalesef)
Hocam yükseltme düşünmüyorsanız çok daha ucuz bir kule tipi soğutucu daha iyi olmaz mı? İşlemcinin kendisi 3600-4000 tl bandında sonuçta. Ben 7500f ile x123 duo kullanıyorum ve gayet memnunum (2 ay önce 500 tl idi şimdi 2 katına çıkmış maalesef)
Senin kullandığın işlemci ile R5 5600 bir mi? O işlemciyi kullanıyorsan bir zahmet sıvı soğutma almalısın. Bu arada bu soğutucu ile de o işlemci yeterli seviyede soğutulur. Ya takarken düzgün takamadın ya da macunu fazla sürdün. Thermalright R5 5600 için gayet yeterli. Arkadaşın dediği gibi bende tek fanlı Dark Freezer X123 kullanıyorum full yükte 70'i görmedim bile.
Senin kullandığın işlemci ile R5 5600 bir mi? O işlemciyi kullanıyorsan bir zahmet sıvı soğutma almalısın. Bu arada bu soğutucu ile de o işlemci yeterli seviyede soğutulur. Ya takarken düzgün takamadın ya da macunu fazla sürdün. Thermalright R5 5600 için gayet yeterli. Arkadaşın dediği gibi bende tek fanlı Dark Freezer X123 kullanıyorum full yükte 70'i görmedim bile.
Yok 3 kuruşluk soğutmadır kendisi. Macunu orta seviyede sürdüm üstündeki yazılar okunmayacak şekilde. 42-60 derece arası çalışıyor. Keşke kendi bildiğimi alsaydım, Thermalright gibi kötü markalarla uğraşmazdım.
Montajı doğru yaptım topladığım altıncı PC tüm topladığım PC'ler 10 senedir sorunsuz çalıştı. Sorunu bende arama, çok övdüğünüz soğutucudan arayın. Kutusundan çıkardığımda her tarafı çizik içindeydi zaten, daha beklemek istemediğim için takmak zorunda kaldım. 5070 çıkınca kasayla beraber değiştirim. Kasayı satarım, bu soğutucuyu ise çöpe atarım.