16 000 TL sistem toplama önerisi

Bütçe
16000
Saçma bir sistem bu paraya RTX 2080 Super alınabilir oyunu ekran kartı oynatıyor:

1- Görsel şölen ve üstün PSU:

2- Üst seviye ekran kartı ve sıvı soğutma:

Monitör: https://www.hepsiburada.com/samsung-lc27jg54qqmxuf-27-144hz-display-hdmi-2k-qhd-freesync-cercevesiz-curved-va-oyuncu-monitor-p-HBV00000K2I2O?magaza=Samsung Türkiye&wt_gl=cpc.6802.shop.elk.it-ssc&gclid=Cj0KCQjwnv71BRCOARIsAIkxW9FDmgu9XosKPygho3672JOZUosZec_JQ01iy1-JAYgpK1YlTQ33z_4aAunLEALw_wcB

X570 anakart seçtiğim 4. nesil uyumu garanti.

Oyun için 3900X+RTX 2070 Super yerine 3700X+ RTX 2080 Super çok daha mantıklı.

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler.
Dün bir sistem topladım size aşağıya listeleyeyim, sorularımı da en altta belirteceğim.
Anakart: MSI B450M GAMING PRO Carbon.
İşlemci: Ryzen 9 3900X.
RAM: Corsair 3200 MHz Vengeance Pro RGB.
PSU: Zalman 700W 80+
Ekran kartı: MSI RTX2070 Super Gaming X Trio.
SSD: James Donkey 480 GB.
M.2 SSD: Corsair MP510 480 GB.
Monitör: MSI MAG272C.
Kasa: MSI gungnir 100 RGB.

Arkadaşlarım sorum şu anakartın B450M PRO Carbon olması bu sistemi ne yönde nasıl etkiler artıları ve eksileri nelerdir?

Sistem ve oyunları hangi SSD'lere yüklememi önerirsiniz?

Ekran kartını 2070 Super yerine 2060 Super tercih etmem mantıklı olur mu arada 1100 lira gibi fiyat farkı var?

Ve bunlardan ayrı dizdiğim sistem için sizin önerileriniz? Teşekkürler.
3900X'e ihtiyacın yok eğer sadece oyun oynayacaksan. m.2 almana gerek yok 500gb sana uzun süre yeter. 6 ay sonra kapasite dolduğunda başka bir ssd yada hdd alınabilir. eğer oc düşünüyorsan cpu soğutucu olarak şunu alabilirsin:

Son düzenleme:
Anakart konusunde desteğinizi bekliyorum.

Zen 3 mimarisi geleceginden dolayi biraz daha bekle B550 al ya da X570 al cunku bundan sonra bu anakartlar haric anakartlar Zen 3 mimarisi ile gelecek olan islemcileri desteklemeyecek. Soyle bir olay var sen zaten R9 3900X alacaksın bundan sonra hangi islemciyle yukseltme yaparsin bilemem. Bundan sonra ekran kartini yukseltirsin anca. RAM'ini Dual kit alicagini dusunerekten 2x8 mi 2x16 mi alacaksin onu merak ediyorum. Bir de tercihen soyluyorum islemciyi bir tik dusurup ekran kartini bir tik arttirabilirsin 2080 gibi tabii gerisi senin tercihin.

Saçma bir sistem bu paraya RTX 2080 Super alınabilir oyunu ekran kartı oynatıyor:

1- Görsel şölen ve üstün PSU:

2- Üst seviye ekran kartı ve sıvı soğutma:

Monitör: https://www.hepsiburada.com/samsung-lc27jg54qqmxuf-27-144hz-display-hdmi-2k-qhd-freesync-cercevesiz-curved-va-oyuncu-monitor-p-HBV00000K2I2O?magaza=Samsung Türkiye&wt_gl=cpc.6802.shop.elk.it-ssc&gclid=Cj0KCQjwnv71BRCOARIsAIkxW9FDmgu9XosKPygho3672JOZUosZec_JQ01iy1-JAYgpK1YlTQ33z_4aAunLEALw_wcB

X570 anakart seçtiğim 4. nesil uyumu garanti.

Oyun için 3900X+RTX 2070 Super yerine 3700X+ RTX 2080 Super çok daha mantıklı.

Evet bende bu yorumu yapicaktim ama nasil bulurum diyordum cok guzel paylasmissin tabii bazi parcalar uzerinde biraz daha dusunulebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
8.

Mesela RAM'ler Dual kit Corsair 3200MHz 2x8 kullanilabilir. Bir de ben biraz Galax markasini pek hosnut bulmuyorum sadece isim var para dusuk malzeme dusuk MSI, Gigabyte ve ASUS gibi ekran karti markalari varken baska markalara gitmek mantiksiz bir de anakarti biraz daha beklenip B550'lere bakilabilir tahminlerime gore X570'ten cok daha guclu olacak. Mesela Justauser'in kullandigi parcalar daha etkileyici ama onunda sikintisi M.2 SSD alma demesi M.2 SSD şu an normal SSD'den az da olsa performans olarak guclu mesela MP510 tabii daha sonrada alabilirsin demis ama bana gore ilk M.2 SSD alirim sonrada ya SSD Samsung marka ya da HDD alirim Seagate marka. Tabi renkler ve zevkler tartisilmaz.

Mesela RAM'ler Dual kit Corsair 3200MHz 2x8 kullanilabilir.
RAM'ler Dual kit zaten.

Bir de ben biraz Galax markasini pek hosnut bulmuyorum sadece isim var para dusuk malzeme dusuk MSI, Gigabyte ve ASUS gibi ekran karti
Malzeme kalitesinin düşük olduğunu nereden biliyorsun? Marka hakkında bilgin olmadığı için istediğini diyorsunuz.

Super EX ekran kartı MSI Ventus, Asus Dual modellerine göre çok daha mantıklı.

WTF modelinin zaten rakibi Trio gibi kartlar dediğim gibi üst seviye bir kart.

B550'lere bakilabilir tahminlerime gore X570'ten cok daha guclu olacak.
Pek öyle sanmayın tahminen benzer performans verirler.

RAM'ler Dual kit zaten.

Malzeme kalitesinin düşük olduğunu nereden biliyorsun? Marka hakkında bilgin olmadığı için istediğini diyorsunuz.

Super EX ekran kartı MSI Ventus, Asus Dual modellerine göre çok daha mantıklı.

WTF modelinin zaten rakibi Trio gibi kartlar dediğim gibi üst seviye bir kart.

Pek öyle sanmayın tahminen benzer performans verirler.
B450m ile x570 arasında nasıl bir performans farkı olur tam olarak anlayamadım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı