16-17 Bin TL'ye RX 6700 XT vs RTX 3060 Ti

Bütçe
16-17 Bin TL
6700 XT alın. Zaten WattMan ayda yılda 1-2 defa olur. Sürekli olursa kartta problem var demektir. O zamanda servise yollar değişim yada iade seçeneği sunarlar. Ayrıca 6000 serisinde o kadar WattMan hatası kalmadı.

Hocam eğer WattMan falan verip uğraştırıcaksa 3060 12 GB da alırım sıkıntı değil.

WattMan'i çok abartı öğrenmişsiniz sanırım. Bende WattMan ile ünlü RX570 var ve şimdiye kadar elimle müdahale etmediğim sürece WattMan almadım. Ki o durumda bile verdiği WattMan hatası ayarlar sıfırlandı bildirimi yani öyle 5600XT-5700-5700XT'lerde görüp duyduğumuz siyah ekran veya çökme sorunları değil.

Bu WattMan'ya da siyah ekran neye göre oluyor PSU'ya göre falan diyorlar.

"Düzgün" bir PSU ve bilgisayarı da adam akıllı kullanmak. Benim yaptığım bu. 6600 XT'yi alalı 2 sene olacak 3 ay sonra daha kart kaynaklı bir sorun yaşamadım. Şimdi gidip Gamepower PSU ile kombine eder, bilgisayara Driver Booster gibi programlarla Gezginler.net'in yarısını indirirsen sorun yaşaman kaçınılmaz olur.

3060 Ti iyi hoştur ama dediğim gibi ben bu devirde yüksek fiyatlı hazır sistemlerde ya da sıfır almazdım artık. İlla NVIDIA olsun dersem de ya ikinci elden ölü fiyatına bir 3060 12 GB ya da sıfır 4060 Ti basar geçerdim.

"Düzgün" bir PSU ve bilgisayarı da adamakıllı kullanmak. Benim yaptığım bu. 6600 XT'yi alalı 2 sene olacak 3 ay sonra daha kart kaynaklı bir sorun yaşamadım. Şimdi gidip Gamepower PSU ile kombine eder, bilgisayara Driver Booster gibi programlarla Gezginler.net'in yarısını indirirsen sorun yaşaman kaçınılmaz olur.

3060 Ti iyi hoştur ama dediğim gibi ben bu devirde almazdım artık. İlla NVIDIA olsun dersem de ya ikinci elden ölü fiyatına bir 3060 12 GB ya da sıfır 4060 Ti basar geçerdim.

Hayır kaliteli PSU kullanacağım.

Hayır kaliteli PSU kullanacağım.

Şimdi alacaksan durum bu. 6700 XT'ye bayıldığımdan değil daha mantıklı olduğundan öneriyorum.

4060 Ti çıkmışken, 4060'ın eli kulağındayken 16-17K bütçeyi 3000 serili sistemlere gömmek pek iyi değil. 6700 XT en azından 12 GB VRAM'i üzerine atıyor güvenli liman olarak.

Sabaha kadar RX 6700 XT derim. WattMan çözülebilen bir sorun ve sadece kart kaynaklı değildir. Evindeki elektrik tesisatından tut kullandığın PSU gibi değişkenlerden kaynaklı olabilir. Kendim de aynı durumdan çekmiş biri olarak hala F/P olarak NVIDIA kartlardan çok önde olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı