16+8 GB RAM takmak

nosoverclock

Decapat
1x16 GB RAM'in yanına aynı marka model 8 GB daha ilave etmek istiyorum. Uyumlu çalışırlar mı? Dual Channel denilen tabir gerçekleşir mi? Bir de sizce DDR5 çıkacakken DDR4 RAM almak mantıksız bir hareket mi? (6-8 yıl rahat kullanmak istiyorum :D)

Son düzenleme:
12+12 kombinasyonu için tek bellekler yok. 8+8+4+4 olacak şekilde olabilir. Böyle kombinasyon sistem uyumluluğu açısından da sıkıntı çıkaracaktır.

@Ponçik Talon fark olacaktır. 8+4 kombinasyonunda; 4+4 GB bellekler çift kanal performansı gösterirken geri kalan 4GB ise tek kanal performasında kalacaktır.

Tam performans için bellek boyutları da aynı olmalı.
Yok ben o 12 12 yi örnek olsun diye dedim. Yani eğer olsaydı 12+12 GB mı verimli çalışır yoksa 16+8 le arasında fark olmaz mı?

8 GB RAM alırsam indirim kuponuyla aşırı uygun bir fiyata alıyorum o yüzden. 16'da maalesef indirim kuponu geçmiyor farklı satıcı olduğundan.
16 GB olan RAM, 8+8 Dual Chanel olarak çalışır. Sonra ekleyeceğiniz 8 Single çalışır. Gene de performansı aşırı düşük falan olmaz. Siz aynı modelin tek modül 8 GB olan versiyonundan alın. Uyumsuzluk sorunu çıkartabilir.

Son kez toparlıyorum lütfen birisi beni aydınlatsın.

Ben uzun ömürlü bir sistem arıyorum bu yüzden DDR5 çıkacakken 16 GB DDR4 RAM'e 8 GB daha eklemek mantıklı mı? Ayrıca 1x12GB ram yok ama örnek vermek için yazıyorum. 12+12 dual channel bir RAM'in performansıyla 16+8 in arasında bir fark olur mu?
16 GB olan RAM, 8+8 Dual Chanel olarak çalışır. Sonra ekleyeceğiniz 8 Single çalışır. Gene de performansı aşırı düşük falan olmaz. Siz aynı modelin tek modül 8 GB olan versiyonundan alın. Uyumsuzluk sorunu çıkartabilir.
Hocam elimdeki 16 GB ram 1 tane ben bunun yanına 8 daha ekliyorum :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı