Öncelikle, siyaseti zerre kadar sevmem ve hiçbir partiye yakınlık duymam. Biri demiş aşırı güçlüyüz diğeri demiş çöpüz. Türk milleti olarak yıllardır sadece eleştirmeyi, birilerine çamur atmayı biliyoruz. Becerebildiğimiz fazla bir şey yok nedense. Bazıları jetle İHA bir mi diye sormuş? Evet bir. Angajman kurallarına göre indireceksin. Ondan bundan korkarsan daha çok beklersin söz sahibi olmayı.
Bu ülkeyi yönetenler hep çıkar için iş yapıyor. Biri para çalıyor gidiyor diğeri yol, hastane yaptım diyip karşıya geçmeye çalışıyor. E senin görevin ne? Yapacaksın yolu, hastaneyi. Zihniyet değişmiyorki ülke ilerlesin.
Herkes birbirine gericisin, sağcısın, solcusun diyor. Kimse insan olduğumuzu bunun bile birlik beraberlik için fazlasıyla yeterli olduğunu bilmiyor. Tartışma çıkıyor, insan kendi akrabasını kırıyor. Neden? Sadece siyasetten dolayı. Değer mi değmez mi siz karar verin artık.
Biz daha kendi ülkemizin değerini kıymetini bilmiyoruz. Yanlışlarını söyleyebiliriz en doğal hakkımız ama bu yanlışları düzeltecek/düzeltebilecek cevapları araştırmıyoruz. Ülkemize saygı duymuyoruz. Sonra başkalarının saygı duymasını istiyoruz. Sözde hepimiz Atatürk'ü seven, saygı duyan insanlarız. Ama hiçbirimiz onun önem verdiği değerlere saygı sevgi duymuyoruz, duyamıyoruz.
Aşağılık kompleksine girmek istemiyorum fakat gerçekçi olalım. Daha ülkemizin başkentinde bütün korunaklı olması gereken kurumların orta yerinde bombalı saldırı oluyor büyük ve güçlü bir ülke olduğumuz için bunu durduramıyoruz. O kadar büyük ve güçlüyüz ki insanlarımız aç değil, sokakta yatan bir tane bile insanımız yok hatta yardıma muhtaç ülkelerden sığınmacı alıyoruz. Evet bu yazdıklarım at gözlüğü takmış insanlar için gerçekler. O altın devrimiz sona erdi Türk artık yavaş yavaş çökmekte dilini, dinini, örf ve adetlerini kaybetmekte. Artık savaşlar silah silaha olmuyor maalesef ya kafana bomba yağdırıyorlar ya da terör örgütleriyle seni zayıflatıyorlar daha sonra iç savaş çıkartıp seni toptan yok ediyorlar. Bu iş topla tüfekle değil akıl bilim ve eğitimle olacak işler.
Türkiye ne zaman altın günlerini yaşadı? Ne araştırarak ne de yaşadığım süre boyunca öyle bir şey görmedim. Türkiye'den öncesine gidersek Osmanlı Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Dultan Selim zamanında yaşadı. Kanuni ise babasından kalan büyük hazineyi yönetti o kadar. Daha eskilere gidersek göçebe bir toplumduk ama yinede gücümüz azımsanamayacak derecedeydi.
Başka bir konu olarak her ülkede aç insan var. Neden olarak insanoğlunun yürüyen ego-kibir olduğu apaçık ortada. Yerde oturmuş dilenen birisini gördüğimüzde hemen uzaklaşıp mırıldanıyoruz. Konuyu çok sapıtmadan devam edeyim. Suriyelilerin alınmasında sorun görmüyorum ama o insanlara verilen değer bizim insanlarımıza verilmiyor ya işte o çok koyuyor.
Türk yavaş yavaş çökmekte demişsiniz. Tamamen katılıyorum. Bunun en büyük nedeni yeni jenerasyon bana göre. Çok özenti bir yaşam sürdürüyoruz. Gerçi bende yeni jenerasyon içindeyim ama hiç oralı olmadım olamadım nedense. Ancak bunu düzeltebilecek kişilerde bizleriz. İşte onun için çok çalışmalı ve geçmişlerimizin yaptığı saçma hataları yapmamalıyız. Yazı uzun oldu ama okuyan herkese teşekkür ederim. Eleştirilere açığım istediğiniz konuyu tartışabiliriz.