16 ekim 2015 TSK'nın uçak düşürmesi

• Belirteyim TSK açıklamasın da belirttiği gibi vurulan uçak değildir ! Uyruğu belli olmayan insansız Hava aracıdır yani İHA
  • Konu başlığı düzeltilmelidir.

Düşürülen İHA. Eğer gerekli istikrarı istiyorsak ayrım gözetmeksizin suriye tarafından müttefikimiz olmayan tüm uçakları düşürmeliyiz buna Rus uçağıda dahil. Kaldı ki dünyada bana göre şuanda ittifak haricinde bize saldıracak kadar güçlü ülke olduğunu sanmıyorum olay nükleer silaha gitmezse eğer. Bu ABD içinde geçerli onlar en iyi müttefikini kaybetmek istemez. Bu düşürülen İHA'da büyük ihtimal Rus İHA'sı. Suriyeye gönderdikleri bazı uçakların kuyruk kısmında ülke bayrağı yoktu.

Düşürülen İHA ise Rus yapımı Orlan-10.

Umarım yalan haberdir. En azından rus uçağı değildir.
Merak etme, korkacak bir şey yok. Rus uçağı veya amerika uçağı olsa da fark etmez. Gençlerin böyle düşünmemesi gerekir ki ileride korkak bir ülke olmayalım.

Merak etme, korkacak bir şey yok. Rus uçağı veya amerika uçağı olsa da fark etmez. Gençlerin böyle düşünmemesi gerekir ki ileride korkak bir ülke olmayalım.
Bunun korkak olup olmamayla bir ilgisi yok. Eğer senin ordun hala 50 senelik m60 patton'ları, 50 senelik g3 tüfekleri kullanıyor fakat karşındaki son sistem m1abrams veya t90 tankları kullanıyorsa korkucaksın. Ordu envanterindeki hemen hemen her ekipman eski TSK'da.

M1 Abrams konusunda haklısın ama Rus tankları konusunda aynı şeyi söyleyemem. Ruslarda milliyetçilik duygusu çok yüksektir şöyle ki T-90 tankı göründüğü gibi iyi bir tank değil her tankın zayıf noktası vardır. Şuanda savaşlarda en az kayıp veren tank Challanger 2. M1 Abrams ise Challanger 2'de kullanılan Chobham zırhıyla korunuyor bu zırh kalitesini Irak savaşında gösterdi. Şuanda aktif olarak bir savaşa girmesede ve envanterde olmasada Altay tankı diyebiliriz.

Bildiğim kadarıyla Challanger 2 2 kez yok edildi. Bir tanesi dost ateşiyle diğeride 2007'de Irak savaşında.

Orası doğru M-48 ve M-60'lar çok eski. Onların yerine Altaylar çok iyi olacaktır. Leopard 2A4 NG'ler ise halen kullanışlı ve çok iyi tanklardır.

İkazlara rağmen tutumunu sürdüren tüm hava araçlarına bu muameleyi yapar normal ülkeler. Ki bu da " aha savaş çıkıyor " demek için yeterli sebep değildir.
Ya sorma en ufak olayda bile "3. Dünya savaşı başladı yeaaa" diye yardıranlara çok gülüyorum ben :D. Onlara kalsa 3. Dünya savaşı yıllar önce başlamıştı.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı