16 GB RAM, 8.1GB donanıma ayrılmış

  • Konuyu başlatan uhpep
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 111
  • Görüntüleme 11B

uhpep

Picopat
Katılım
4 Ocak 2022
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle baştan söylemem gerekiyor piyasadaki bütün çözümleri denedim hiçbiri işe yaramadı. BIOS Update son sürüm.
  • Windows 10 pre 64 Bit kurulu
  • GTX 1060 6 GB ekran kartı
  • Ryzen 5 1500X işlemci
  • 16 GB RAM var

unknown.png


Screenshot_1.png


BIOS üzerinden ve görev yöneticindende 16 GB tamamen görüyor + olarak RAM'ları teker teker söküp sistemi çalıştırdım RAM'larda hiçbir sorun yok çift olarak almıştım zaten marka farklı değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı anakartta dene diyorum çözülebilir diyorum anladın mı şimdi?

Bu kadar sinirlenmeyin bir şey dediğim yok farklı bir anakart üzerinde sistemimi test edecek durumda değilim bahsettiğim üzere anakartta bir problem olsaydı diğer bileşenlerede zaten yansırdı.

Gerçekten sinir bozucu bir durum, elde donanım var tam olarak kullanamamak üzücü. Size yine fantastik bir önerim olacak. Ne işe yarayacak, işe yarar mı bilmiyorum. Performans bölümünden (sistem özellikleri-gelişmiş) sanal bellek kısmına bakar mısınız? SSD+HDD'niz var şeklinde düşünerek, HDD'de bu açık mı, açıksa sistem tarafından yönetilen mi yoksa abuk bir rakam mı? Zaten SSD'de açıksa SSD ömrü için kapatmanız daha iyi olur. HDD tarafında bunu açıksa kapayın, kapalıysa açın, rakamlara bakın ve sistemi yeniden başlatın. Evet bayağı fantastik çok uzak şeyler ama çok şey denendiği için en fazla artık bunlar aklıma geldi. 😂

SSD yok hocam. Dediğiniz yerdeki olayı daha önceden denemiştim zaten. Hem elimde bir kayıt verdim hem sistem tarafından bir kayıt aldım hem de tamamen kapatarak denedim hiçbir şey değişmedi. Şu anda sistem tarafından ayarlanmış durumda.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İslemci soğutucunu biraz gevşetir misin bir de RAM'in tam olarak oturduğuna dikkat et başken oturmuş gibi gözüküyor hafif bastırınca oturuyor olmadı çıkar geri tak daha iyi olur.
 
Temiz Windows kurulumu denedin mi?

Evet temiz kurulum yapmayı denedim hem son sürüm Windows 20H2 hem de 1909 sürümüne temiz kurulum yapsamda sonuç değişmedi.

İslemci soğutucunu biraz gevşetir misin bir de RAM'in tam olarak oturduğuna dikkat et başken oturmuş gibi gözüküyor hafif bastırınca oturuyor olmadı çıkar geri tak daha iyi olur.

Zaten bu işleri gerçekleştirdim hocam RAM'lara bastırınca Click sesleri duyuluyor tam oturduklarını bu şekilde anlayabiliriz sanırım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uhpep burada yazılan ne varsa denemiş. Umarım bir çözüm yolu çıkar ve onu gerçekten merak ediyorum. Sorun donanımsal mı, yazılımsal mı belli değil. Yukarıda konuşulmuź farklı anakarta takma olayı, böyle bir imkanınız yokmuş ama geriye farklı anakart testi kalıyor ya da elinizde varsa eski RAM'lerinizi takıp kendi anakartınızı test etmeniz ama zaten elinizde varsa RAM onu çoktan denemişsinizdir. Aklıma başka fikirler geldikçe yazarım. Ama gerçekten bu işin çözümünü bayağı merak etmekteyim.
 
Son sürüm 21h2, ayrıca işletim sistemi ile alakası yoktur, sorun BIOS veya donanımda.

Yanlış yazmışım 21H2 yüklemiştim evet. Sorunun BIOS'ta olabilmesinden çok umutluyum lakin BIOS Update attım sıfırladım her şeyi denedim lakin olmuyor ve bazı ayarlar BIOS'ta yok mesela
"Chipset north chipset ayarına girip PCI Express modunu PCI yapma" Bende böyle bir ayar kısmı yok. Bunu değiştiremiyorum yani.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2K para ödeyip 32 GB ramimden sadece 16 GB kullanmak için böyle bir para harcamayı düşünmüyorum. Yine de teşekkür ediyorum umarım bir çözüm yoluna ulaşırız.

Dostum çözüm bulursan lütfen yaz, inşallah bulursun ama tahminim bulamayacaksın bence dolar yükselmeden hesaplı RAM al.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    24,3 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı