16 GB RAM 8 GB gözüküyor

Hocam bir saniye şimdi 16 GB olarak görüyor ama 8 GB kullanılabilir diyor? Bir görev yöneticisinden ss alıp atar mısınız RAM kısmını.
bu şekilde
Hocam haklı ben de onu diyecektim tek tek denediniz mi?
tek tek denedim tek olarak sıkıntısız çalışıyor biosdan xmp yaptığımda 3000mhz oluyor fakat çift yaptığımda 2133 mhzde kalıyor ve 16 gb okuyor 7.95 kullanılabilir yazıyor
İşlemci soğutucusu fazla sıkılı ise gevşetmeyi deneyin.
denedim oda işe yaramıyor

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    216,6 KB · Görüntüleme: 58
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    33,9 KB · Görüntüleme: 64
bu şekilde

tek tek denedim tek olarak sıkıntısız çalışıyor biosdan xmp yaptığımda 3000mhz oluyor fakat çift yaptığımda 2133 mhzde kalıyor ve 16 gb okuyor 7.95 kullanılabilir yazıyor

denedim oda işe yaramıyor
XMP yapıp değerlere bakabilir misiniz acaba. Ayrıca donanıma 8 GB ayrılmış diyor normal değil.

Windows performans ayarlarından gelişmiş seçeneklerden Sanal Belleği otomatikten çıkarın ve özel boyuta alıp en düşük 200 en fazla 5120 yapıp deneyin. Sonrasında bilgisayarı yeniden başlatın.

XMP açık zaten. Profil 2'de 2999MHz yazıyor. O seçili BIOS'u da sıfırladım. XMP her profilini de denedim sonuç aynı değişmedi.
Hocam @e.n.e.s hocamın dediği gibi gelişmiş önyükleme seçeneklerini kontrol ettiniz mi? Sistem Yapılandırması (msconfig) üzerinden. Bellek üst sınırı tikli olabilir belki, onu kontrol edin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı