16 GB RAM Kullanılabilir 3 GB

EGOee

Hectopat
PC'de 16 GB RAM var ama 3 GB kullanılabilen yazıyor ve aşırı FPS düşüyor. Oyunlarda birden bire böyle oldu, 150 FPS aldığım oyunda birden 20-30 FPS'e düşüyor. Ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuya bir açıklık getireyim. Windows boşta olmasına rağmen 2-6 GB arası tüketim gerçekleştirir.
Bu yüzden oyunum istediği standartları karşılayamayınca FPS düşmesi vb. olaylarla karşılaşırsınız. Önerim bir 8 daha almanız olacaktır. Ayını zamanda eğer sistemde 3.5/8 kullanılabilir 4.5 görünüyor ise "boşta" iş yapmayan 4.5 GB'lik bir bölüm geriye kalan 3.5'i ise Windows veya arka planda çalışan başka uygulamaların tükettiğidir, bu dert edilecek bir olay değildir... Windows 7-8-8.1-10 32/64 Bit olması bu tüketimi değiştirecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
PC'de 16 GB RAM var ama 3 GB kullanılabilen yazıyor ve aşırı FPS düşüyor. Oyunlarda birden bire böyle oldu, 150 FPS aldığım oyunda birden 20-30 FPS'e düşüyor. Ne yapmam gerek?

Ayını zamanda dostum belleklerin biri pasif, arızalı veya tam oturmuyor olabilir. Bir ihtimal daha ise bellekleri sömüren virüsler. Denenebilir bir tavsiye bellekleri tek tek sına veya Memtest gibi bir test işletim sistemleri gibi (internette falan var anlatımları) belleklerini testten geçir en ince ayrıntısına kadar sorun bulursun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı