16 Mbps internet ile hız ve jitter değerleri kötü

ShaunWright

Hectopat
16Mbps internet kullanmaktayım ve daha 1 hafta önce aldıgım Keenetic Extra DSL modem kullanıyorum. Son 1 aydır hız testi yaptığımda hız düşük ve jıtter degeri yüksek gösteriyor. Ethernet kablosu CAT7 olarak kullanıyorum. Türk Telekom'a arıza kaydı bıraktım. Hız ile ilgili kontrol ettiklerinde sıkıntı olmadığı söylendi. 12Mbps alıyormuşum ama gelen hız 7 ile bazen 10 oluyor ve oyunlarda ping sorununda bazen cıkıp iniyor. Ne yapmam lazım? Sabit bir ping ve hız olmuyor. R ayrıyeten fişin yanından modeme dogru kablo geliyor ve kablo bantla yapıştırılmış. Acaba bununla alakalı mı? Önceden böyle hız düşmezdi. Bu kabloyu yenilemem gerekli mi? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20210112_192957.jpg
    IMG_20210112_192957.jpg
    141,6 KB · Görüntüleme: 67
  • IMG_20210112_193202.jpg
    IMG_20210112_193202.jpg
    456,5 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_20210113_203332.jpg
    IMG_20210113_203332.jpg
    66,1 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
16Mbps internet kullanmaktayım ve daha 1 hafta önce aldıgım Keenetic Extra DSL modem kullanıyorum. Son 1 aydır hız testi yaptığımda hız düşük ve jıtter degeri yüksek gösteriyor. Ethernet kablosu CAT7 olarak kullanıyorum. Türk Telekom'a arıza kaydı bıraktım. Hız ile ilgili kontrol ettiklerinde sıkıntı olmadığı söylendi. 12Mbps alıyormuşum ama gelen hız 7 ile bazen 10 oluyor ve oyunlarda ping sorununda bazen cıkıp iniyor. Ne yapmam lazım? Sabit bir ping ve hız olmuyor. R ayrıyeten fişin yanından modeme dogru kablo geliyor ve kablo bantla yapıştırılmış. Acaba bununla alakalı mı? Önceden böyle hız düşmezdi. Bu kabloyu yenilemem gerekli mi? Teşekkürler.

ADSL altyapın normal bu şekilde VDSL olsa daha iyiydi.

Bandı sökün, her iki taraftan 2-3 kadar kesip yeniden ekleyin. Sorun çözülürse yak-1 alıp devam edersiniz.

Hat zayıflaması ADSL için bile yüksek, sorunun kaynağı budur diyemem ama seçeneklerin arasında değerlendirilmeli...

yak-1 dediğinizi tam olarak anlamadım ayrıyeten onun yerine sıfır alabileceğim kablo çeşidi var mı varsa link atabilirsen sevinirim.

yak-1 dediğinizi tam olarak anlamadım ayrıyeten onun yerine sıfır alabileceğim kablo çeşidi var mı varsa link atabilirsen sevinirim.
YAK-1 telefon veya data kablosu için ek yapmak adına kullanılan konnektördür. Ek kısmına dediğim işlemi uygulayın. Hat değerlerinde iyileşme olursa satın alırsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı