16 Mbps internette 8 Mbps alıyorum

akyolbeytullah

Femtopat
Daha fazla  
Resimlerde gördüğünüz gibi 16 Mbps pakete geçtik modem üzerinden her şey gayet güzel gözüküyor fakat modem 8 Mbps üstüne çıkamıyor?
Türk Telekom aradık 2 - 3 kere uzaktan modeme reset attılar hala aynı değişen bir şey yok.
Kablo ile bağlandığımda da aynı hız 8 Mbps alıyorum. Bana garip geliyor mevcut veri tamam 16 Mbps verilmiş gözüküyor altyapımızda efsane 40 Mbps alabiliyoruz istesek ama gelmiyor işte var mı bir bilginiz arkadaşlar? 😐
Tek doğru olan şey 4 Mbps verilen upload düzgün geliyor tam 4 Mbps.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-09-17 154444.png
    Ekran görüntüsü 2021-09-17 154444.png
    66,4 KB · Görüntüleme: 133
  • Ekran görüntüsü 2021-09-17 154513.png
    Ekran görüntüsü 2021-09-17 154513.png
    1,6 KB · Görüntüleme: 107
Bizde de aynısı vardı VDSL alt yapıya geçis yapın orada varsa ücretsiz olması lazım biz 12Mbps aldık 15 kullanıyoruz şu an ADSL de 7 civarıydı.

Resimlerde gördüğünüz gibi 16 Mbps pakete geçtik modem üzerinden her şey gayet güzel gözüküyor fakat modem 8 Mbps üstüne çıkamıyor?
Türk Telekom aradık 2 - 3 kere uzaktan modeme reset attılar hala aynı değişen bir şey yok.
Kablo ile bağlandığımda da aynı hız 8 Mbps alıyorum. Bana garip geliyor mevcut veri tamam 16 Mbps verilmiş gözüküyor altyapımızda efsane 40 Mbps alabiliyoruz istesek ama gelmiyor işte var mı bir bilginiz arkadaşlar? 😐
VDSL Başvurusu yap. Önce imza toplamayı unutma tabii ki.

Vdsldi yenilediler vdsl2 yaptılar şansa paketi vdsl2ye geçince aldık.Yine saçma geliyor vdsl2 daha gelişmiş değil mi bu turktelekom'a ne desek az...

Türk Telekom da bende çok çektim ilk oturduğum evde bina telefon hattı malzeme kalitesizliği nedeni ile çok kötüydü çok kopuyordu. Bir de önüne gelen evi kırdırıp yaptırdığı için zamanlar böyle şeyler zarar da görebiliyor. 16 Mbit hep 8 bir de üstüne kopmalar oluyordu. Daha sonra oradan 2 bina yana taşındım arada 16 Mbit alıyordum ama kopmalar vs bitti. Daha sonrada Superonline fiber e geçtim kurtuldum gerçekten çok zor ADSL. Eğer imkan varsa ya fiber ya da VDSL falan geçin derim.

VDSL Başvurusu yap. Önce imza toplamayı unutma tabii ki.
Çok uzun iş gibi geldi bana üşendim şimdi xD
Türk Telekom da bende çok çektim ilk oturduğum evde bina telefon hattı malzeme kalitesizliği nedeni ile çok kötüydü çok kopuyordu. Bir de önüne gelen evi kırdırıp yaptırdığı için zamanlar böyle şeyler zarar da görebiliyor. 16 Mbit hep 8 bir de üstüne kopmalar oluyordu. Daha sonra oradan 2 bina yana taşındım arada 16 Mbit alıyordum ama kopmalar vs bitti. Daha sonrada Superonline fiber e geçtim kurtuldum gerçekten çok zor ADSL. Eğer imkan varsa ya fiber ya da VDSL falan geçin derim.
Şuanki vdsl2 altyapımız fakat turktelekomun birşeyden anlamayan müşteri hizmetleri sadece modemi resetlemek ile yetiniyorlar.

İnternet hızınız zaten 16 mbps indirme 4 mbps yükleme VDSL olarak tanımlanmış. Hat zayıflaması ve SNR Margin değerleriniz yeterli. İndirme yaptığınız sunucuyu kontrol edin. Modemden alakalı bir sorun var. Modemde problem yoksa problem cihazınızda veya sunucuda. Hız testi değerlerinizi de paylaşır mısınız?

Apartmandaki hat kutusundan daireye kadar gelen kabloda sorun olabilir. Eğer kabloda sorun yoksa farklı bir modemle test etmenizi öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı