16 yaş için spor programı önerisi

Hareketler zaten güzel ama bu kadar sete gerek yok sadece sadece yeni başlayan değil herkese ağır bu kadar set. Düzenleyecek olsaydım:
Pazartesi

Incline Dumbbell Press (2 set 6-10 tekrar)
Dumbell Bench Press (2 set 6-10
Machine Fly (2 set, 12-15 tekrar)
Lateral Raise (3 set 8-10 tekrar)
Skull Crusher/High-Low Triceps Extension (2 set, 8-10 tekrar)
Triceps Pushdown (2 set, 8-10 tekrar)

Salı
Lat Pulldown (2 set, 8-10 tekrar)
Barbell Row (2 set, 6-8 tekrar)
Low Row/Dumbell Row (2 set 6-8)
Reverse Machine Fly (2 set 8-10)
Cable Curl (3 set, 8-10 tekrar)
Hammer Curl (2 set, 8-10 tekrar)

Çarşamba

Squat (3 set 6-8 tekrar)
Leg Extension (3 set 6-10)
Leg Press (3 set 6-8)
Lying Leg Curl (3 set, 8-10 tekrar)
Calf Raise (3 set, 15-20 tekrar)

Perşembe

Dinlenme günü.

Cuma

Incline Dumbbell Press (2 set 6-10 tekrar)
Dumbell Bench Press (2 set 6-10
Machine Fly (2 set, 12-15 tekrar)
Lateral Raise (3 set 8-10 tekrar)
Skull Crusher/High-Low Triceps Extension (2 set, 8-10 tekrar)
Triceps Pushdown (2 set, 8-10 tekrar)

Cumartesi

Lat Pulldown (2 set, 8-10 tekrar)
Barbell Row (2 set, 6-8 tekrar)
Low Row/Dumbell Row (2 set 6-8)
Reverse Machine Fly (2 set 8-10)
Cable Curl (3 set, 8-10 tekrar)
Hammer Curl (2 set, 8-10 tekrar)

Pazar

Dinlenme günü

Uygun bulmadığım şeyler:
6 setlik 3+3'ler: Çok fazla hacim
9 set izole arka bacak seti: Arka bacak squat ve leg presste (ayağın pozisyonuna göre değişir) zaten aktif bir rol alırken üstüne 9 set izole arka bacak seti çok fazla. Squat ve leg pressin hakkı verildiyse 9 set arka bacak istesen de yapamıyor olman lazım. İzole bir Quad hareketi de göremedim.
Aklıma gelmeyen olabilir ama özetle böyle.
30 setlik idmandan sonra 4 günde sonraki idmana hazır olabilmek için ya setler ısınma seti gibidir tükeniş yoktur, ya da ilaç kullanıyorsundur terminator gibi yorulmuyorsundur. İnsan üstü hızlı yenilenme genleri varsa ne mutlu yapana orayı bilemem.
6 set göğüs-sırt ile gelişemezsiniz malesef. Herkese ağır değil, bir süre spor yapan birisi için normal bir program. Yaptığınız program çok zayıf geldi. Açıkçası hareketlerin 2'şer set olduğu bir program ilk defa görüyorum.

6-10 tekrar aralığı çok fazla. Ben bu programı yapsam tam haliyle pump bile olamadan idmanı bitiririm malesef.

Son düzenleme:
6 set göğüs-sırt ile gelişemezsiniz maalesef. Herkese ağır değil, bir süre spor yapan birisi için normal bir program. Yaptığınız program çok zayıf geldi. Açıkçası hareketlerin 2'şer set olduğu bir program ilk defa görüyorum.

6-10 tekrar aralığı çok fazla. Ben bu programı yapsam tam haliyle pump bile olamadan idmanı bitiririm maalesef.

2 set gayet yaygın. 2 set tükeniş RIR 0-1. Düşük hacim yüksek şiddet. Zaten haftada 2 kere yapılıyor 6 set göğüs sırt ile gelişilemeyeceği neye göre? Ben öyle yapıyorum ve hiç almadığım kadar verim alıyorum. Ne kadar çok yaparsam o kadar gelişirim diye bir mantık yok maalesef keşke olsa. Zaten bir idmanda 30 set yapabiliyorsan hakkını vermiyor setleri ısınma seti gibi yapıyor olman lazım. Tükenişin ilk setinden sonra set kalitesi çok düşer sinir sistemi yorulur 2'den fazlasına gerek yok. Ki 2'den fazla yapabiliyorsan zaten RIR'i 3-4'te bırakıyorsundur. Dediğim gibi yüksek hacimli idmanlar yapabiliyorsan o setlerin kalitesi ve şiddeti çok düşüktür hakkı verilmiyordur. Squatla leg press sonrası 9 set arka bacak, izole Quad hareketi olmaması ve 6 setlik lateral Raise'ler hakkında bir şey dememe bile gerek yok program kendini açıklıyor. 6-10 tekrar aralığı az diyecektiniz herhalde. Bunu destekleyecek bir araştırma var mı? 5-30 tekrar aralığında tükenişe gitmek hipertrofide aynı büyümeyi veriyor 6-10 tekrar aralığında tükenişe gitmek varken neden sinir sistemini daha da yorup 12-15 tekrar aralığında tükeneyim? Böyle bir programın ağır gelmemesi için "training until mild discomfort" olması lazım😁

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı